CALOR ALS JUTJATS

Justícia assegura que l'avaria als Jutjats de Gavà es resoldrà la setmana que ve

Els treballadors han amenaçat de paralitzar l'activitat a causa de les altes temperatures registrades a l'interior de l'edifici

Una avaria en el sistema de climatització ha fet que s'arribi a temperatures de fins a 38 graus, segons els sindicats

juzgados-gava

juzgados-gava

1
Es llegeix en minuts
EFE

El secretari de Relacions amb l’Administració de Justícia de la Generalitat, Joan Abad, va assegurar dilluns en una roda de premsa que l’avaria  en el sistema de climatització dels Jutjats de Gavà (Baix Llobregat), els treballadors del qual van amenaçar de paralitzar l’activitat, se solucionarà la setmana que ve.

Abad així ho va garantir durant una roda de premsa, en què va detallar que les reparacions de l’aire condicionat van començar fa dos divendres i conclouran la setmana que ve, malgrat que han adoptat altres mesures provisionals per pal·liar les altes temperatures, com ventiladors i aires portàtils.

Davant d’aquesta situació, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va alertar el Departament el passat 27 de juny que els jutjats de Gavà estaven registrant temperatures que superaven els 30 graus a causa d’una avaria en la climatització.

El sindicat CCOO i les associacions de jutges i fiscals CSIF i STAJ també van denunciar les temperatures "insuportables" i van asseverar que el personal, tant de Gavà com dels jutjats de Sabadell, havien arribat a treballar a 38 graus, la qual cosa estava "afectant la seva salut".

Deficiències als jutjats

Unes incidències que Abad va qualificar de "lamentables" i per a les quals va assegurar que la Generalitat havia pres "totes les mesures preventives, pal·liatives i correctores" que tenia a la mà, "fins i tot de reduccions d’horari laboral", abans de defensar que "les estructures judicials a Catalunya estan en millors condicions que la mitjana estatal".

Abad també es va referir a l’estat de l’edifici dels Jutjats de Martorell, que va portar el Consell General del Poder Judicial a suspendre parcialment l’activitat a causa de les deficiències, i va indicar que el Departament està "treballant intensament" per fer efectives totes les millores.

Notícies relacionades

"Seguim en converses amb l’Ajuntament de Martorell per poder trobar solucions provisionals", va afirmar Abad, que va recordar que hi ha previsió d’un nou equipament de cara al 2023.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA