MANDAT 2019-2023

L'organigrama municipal de Gavà incorpora una Oficina de Projectes Estratègics

Des d'aquesta nova àrea es coordinaran les actuacions i projectes "prioritaris" que, segons el consistori, "marcaran el futur i l'evolució de la ciutat"

El nou cartipàs reparteix les competències en cinc grans àmbits de gestió, subdividits en diverses regidories, i compta amb 4 tinents d'alcaldia

presentacio-cartipas

presentacio-cartipas

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa novament elegidade GavàRaquel Sánchez, va presentar dijous en roda de premsa el nou cartipàs municipal, que està dividit en cinc grans àmbits de gestió i que, com a novetat, incorpora una Oficina de Projectes Estratègics, que dependrà directament d’Alcaldia i s’encarregarà de liderar aquelles “actuacions que requereixin un seguiment més prioritari”.

Així, aquest nou departament se centrarà a definir, planificar i dirigir projectes que, segons el consistori,“marcaran el futur i l’evolució de la ciutat”,com el nou Pla Local de Vivenda, el Pla de Ponent, el Sector Ambiental-Productiu dels Jons, l’Espai Roca o el Parc esportiu metropolità de Can Torelló.

També s’encarregarà de tutelar la creació del Centre de Mar, el Pla Director d’Equipaments, la Unió de Cooperadors i la nova deixalleria municipal (projecte Ecopèdia), i la seva composició i funcionament es determinarà a través d’un decret d’Alcaldia.

“En l’anterior mandat vam posar les bases i a partir d’ara hem d’agafar impuls i comença a fer realitat grans projectes transformadors que començaran a definir el Gavà del futur”, va explicar Raquel Sánchez, que va voler destacar també la intenció de “potenciar la transversalitat del conjunt de les àrees i de les persones amb responsabilitat de govern” d’aquest nou organigrama. 

Cinc grans àmbits de gestió

El nou cartipàs divideix les competències del govern en cinc grans àmbits de gestió. El primer d’ells és Benestar, Acció Social i Ciutat Educadora, que estarà presidit pel tercer tinent d’alcaldia, Germán Barrena, que s’encarregarà de gestionar les polítiques de servei a les persones.

D’aquest àmbit depenen 8 regidories delegades: Educació (a càrrec de Mercè Campodarve), Cultura, Gent Gran i Envelliment Actiu (Ester Zamorano), Serveis Socials (Rosa M. Fernández), Salut Comunitària i Inclusió (José Manuel Vara), Programes de Conciliació, LGTBI i Defensa dels Drets dels Animals (Alba Riba), Igualtat i Feminisme (Gemma Badia), Nova Ciutadania (Julio Tenorio) i Joventut, Mediació, Cooperació i Pau (Èric Plaza).

El segon àmbit és el de Nova Governança i Serveis Generals, presidit pelprimer tinent d’alcaldia i portaveu del Govern, Jordi Tort, que s’encarregarà de qüestions relacionades amb la gestió interna de l’Ajuntament, ordenances fiscals, participació ciutadana i govern obert.

D’aquesta àrea depenen dues regidories delegades: Concessions, Demanials i Patrimonials, a càrrec de Germán Barrerna, i Govern Obert i Participació, amb Alba Riba al capdavant.

Economia i territori

L’Àmbit d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat estarà també dirigit per Jordi Tort i impulsarà i prioritzarà la gestió de les polítiques de promoció econòmica i ocupació, així com l’impuls de la nova economia i la innovació i els plans d’internacionalització i turisme. Aquesta àrea comptarà amb una regidoria delegada, la de Turisme i Comerç, a càrrec d’Ester Zamorano.

D’altra banda,l’Àmbit de Territori, Medi Ambient i Transició Ecològica estarà presidit per la segona tinenta d’alcaldia, Rosa María Fernández, que gestionarà tot allò relacionat amb urbanisme, polítiques municipals de vivenda, sostenibilitat i transport. A aquest àmbit corresponen dues regidories delegades: Educació Ambiental, a càrrec de Mercè Campodarve, i Polítiques de Vivenda, amb Germán Barrena.

Per la seva part,l’Àmbit d’Espai Públic, Seguretat i Convivència, presidit per la quarta tinenta d’alcaldia, Gemma Badia, donarà prioritat a les polítiques de millora i manteniment de l’espai públic i dels barris, seguretat ciutadana, civisme i polítiques de residus, i comptarà amb una regidoria delegada; Salut Pública, Consum, Civisme i Convivència, amb Julio Tenorio al capdavant.

Regidories de barri

El nou cartipàs també incorpora les set regidories de barri, que es consideren de prioritat estratègica i estaran dirigides directament des d’Alcaldia, al costat del programa ‘L’alcaldessa als barris’.

Notícies relacionades

El regidor Jordi Tort s’encarregarà dels barris de La Sentiu i Ausiàs March; Ester Zamorano del Centre i Àngela Roca; Rosa M. Fernández dels barris de Can Tintorer, Can Pere Bori i Can Tries; Èric Plaza de la Barceloneta i Can Serra Balet; Gema Badia de les Bòbiles-Diagonal, Les Colomeres i Santa Teresa; Julio Tenorio de Ca n’Espinós i Germán Barrena de Gavà Mar i Bruguers.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA