ART URBÀ

L'art urbà d'Okuda arriba a Gavà

L'artista espanyol, reconegut mundialment, ha deixat la seva singular empremta en un mural del camp de futbol de Can Tintorer

okuda

okuda
mural-1

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Okuda ha deixat un tros del seu art urbà de gran mida i acolorides formes geomètriques en racons de tot el món; des d’una estació de la línia 9 del Metro de Madrid –Paco de Lucía– o la falla de l’Ajuntament de València, fins a una Gioconda a París, el castell de La Valette o el temple de Santa Bárbara, a Llanera (Astúries), una de les seves intervencions més recordades a Espanya.

Ara, l’artista urbà Óscar San Miguel –conegut com a Okuda San Miguel– també ha deixat el seu segell a Gavà, on ha pintat un mural artístic al camp de futbol de Can Tintorer, a la paret de l’estadi que toca amb la piscina municipal, que inclou elements que l’artista ha relacionat amb la seva percepció de l’esport.

“He intentat ficar dins del món de l’esport els meus personatges, com les Venus o els animals”, explica el mateix Okuda. “El disseny contempla un paisatge molt personal, on apareixen arbres en 3D i futuristes barrejats amb unes pilotes que són en realitat boles del món”, prossegueix.

Així, el de Santander ha dissenyat un mural amb seqüències i imatges de gent corrent jugant a futbol, però de forma descontextualitzada. En concret, es tracta de Venus del renaixement que estan jugant a futbol amb pilotes que representen globus terraqüis, un protagonisme amb què l’artista ha volgut ressaltar la figura femenina en l’esport.

Art amb valors

L’obra, diu l’alcaldessa, Raquel Sánchez, “simbolitza un al·legat i una reivindicació feminista, fent al·lusió a què les dones mouen el món”, cosa que ha posat en especial valor tenint en compte que el mural s’ubica en un lloc “on es practica esport, però que alhora és un espai de convivència”, ideal per “transmetre missatges i valors”.

Notícies relacionades

El mural segueix l’estil propi de l’artista, amb estructures geomètriques i estampats multicolors, així com l’associació de cossos grisos amb figures sense cap o símbols animals, i es podrà veure en el camp de futbol de Can Tintorer a partir d’aquest mateix divendres.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Grafitis Art