EDUCACIÓ PÚBLICA

Raquel Sánchez reclama garanties per a l'Institut-Escola de Gavà Mar i l'Institut Bruguers

L'alcaldessa de Gavà ha traslladat les reivindicacions educatives de la ciutat al nou director de Serveis Territorials d'Ensenyament, Francesc Ballester

escola-gava-mar-110718-696x425

escola-gava-mar-110718-696x425

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’ha reunit aquesta setmana amb el nou director de Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat, Francesc Ballester, al qual ha traslladat les principals reivindicacions de la ciutat enl’àmbit educatiu.

Entre les demandes, Sánchez ha posat especial atenció en la necessitat d’assegurar la inversió que requereix l’Institut Bruguers i que es compleixi el calendari de l’Institut-Escola de Gavà Mar.

L’alcaldessa ha posat en antecedents el director sobre la situació del centre Bruguers i li ha recordat la reivindicació que la ciutat està fent des de fa temps en referència a la construcció del nou institut.

Sánchez li ha recamat que, mentre no s’arribi a aquest objectiu, almenys es mantingui i es garanteixi la programació d’actuacions de reforma, ampliació i millora de l’institut.

Una cosa que s’havia fet els últims cursos, però que, no obstant, Ensenyament no contempla fer durant aquest estiu, amb una reparació del mur perimetral com l’única intervenció prevista.

En aquesta línia, representants de l’ajuntament i la Generalitat han posat de relleu el fet que l’Institut Bruguers compti amb una línia més per al pròxim curs 2018-19, any que coincideix a més amb la celebració del 50è aniversari del centre.

Construcció de l’Institut-Escola Gavà Mar

Una altra de les principals reivindicacions que ha fet l’alcaldessa durant la seva trobada amb Ballester ha sigut la necessitat de complir amb el calendari previst per a la construcció de l’Institut-Escola de Gavà Mar.

Sánchez ha demanat al Departament d’Ensenyament que faci el màxim esforç possible perquè l’ampliació de l’actual centre de primària sigui una realitat el curs 2019-20, una cosa que segueix en dubte.

Una qüestió que s’ha abordat just després que, aquesta mateixa setmana, representants del departament presentessin a la comunitat educativa i al govern local el projecte de construcció del centre.

Durant la reunió es va parlar a més de la situació i les necessitats de l’Escola Municipal d’Educació Especial Maria Felip i es va acordar la redacció d’un nou conveni de col·laboració entre l’ajuntament i la Generalitat per a ampliar el personal en funció de les característiques i les necessitats del centre.

Notícies relacionades

Després de valorar alguns dels avenços fets en matèria educativa a la ciutat i expressar les carències existents, els dos representants han acordat explorar vies de col·laboració institucional durant aquesta nova etapa que permetin dur a terme de manera conjunta algunes de les prioritats marcades pel consistori.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA