Aplicació tecnològica

Creen una app per treballar amb nens autistes

AutisMIND és una creació d'Àlex Escolà, psicòleg que treballa al CDIAP de Gavà

Pantalla de l’app AutisMIND.

Pantalla de l’app AutisMIND. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Àlex Escolà, cofundador d'IDAPP MIND i psicòleg del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) – Gavà Delta 3, ha creat AutisMIND, una app per estimular el desenvolupament de la Teoria de la Ment i el pensament social en infants amb Trastorns de l'Espectre Autista (TEA).

"Aquesta aplicació ajuda els nens amb TEA a posar-se en el lloc de l'altre mitjançant una sèrie d'exercicis dissenyats com un joc que treballen el que es diu la Teoria de la Ment, que és l'habilitat de posar-se en el lloc de l'altre i entendre què deu estar pensant o sentint i així anticipar la conducta per adaptar-se millor al context”, ha explicat Escolà en declaracions a elbuguersdigital.com.

L'eina, pensada per a pares i professionals, segueix una estructura organitzada i definida, concretament planteja 10 temes diferents relacionats amb la Teoria de la Ment, amb 6 nivells de dificultat creixent i amb un total de més de 1.000 exercicis lúdics i interactius. En aquesta primera aplicació, els temes elegits se centren en habilitats precursores al pensament social, com l'atenció conjunta o la capacitat de simbolitzar.

Relació amb les TIC

Escolà ha explicat que la idea de crear una app va sorgir quan va detectar que “els nens amb TEA responien molt bé quan estaven motivats amb noves tecnologies, sobretot amb tauletes i ordinadors”. Famílies amb fills amb autisme han participat directament en la creació d'aquesta eina i fins i tot els nens han col·laborat en el seu disseny.

Notícies relacionades

L'aplicació ha trigat dos anys a veure la llum i s'ha creat íntegrament a Catalunya. Està disponible gratuïtament tant per a Android com per a iOS. L'objectiu per al primer any de funcionament era arribar a les 1.000 descàrregues, però quan encara no han celebrat el primer aniversari ja en porten més de 5.000. En aquest moment ja pensen en una traducció a l'anglès i en la posada en marxa de la segona aplicació d'un total de quatre, amb la qual es completaria tot aquest procés de la Teoria de la Ment.

Més notícies de Gavà