Gavà aprova el Pla d'Actuació Municipal més participatiu

La ciutadania demana al govern de Raquel Sánchez que actuï en educació, mobilitat i promoció de ciutat

1
Es llegeix en minuts
MIREIA BIEL / GAVÀ

El ple de l'Ajuntament de Gavà va aprovar el Pla d'Actuació Municipal (PAM) més participatiu, que recull les principals accions que han d'executar-se durant el present mandat.

El PAM ha sigut elaborat amb la col·laboració de la ciutadania, mitjançant un procés participatiu que es va desenvolupar entre el 15 de febrer i el 20 de març i durant el qual es van recollir prop de 800 propostes. Del total d'aportacions, un 46% han sigut estimades, un 40% estimades en part i un 14% desestimades per ser inviables econòmicament o perquè no són de competència municipal.

El govern municipal té, entre altres, l'encàrrec de generar activitats lúdiques de cara a l'atracció del turisme i un projecte vinculat a la creació d'una Escola de Mar. La ciutadania s'ha mostrat especialment preocupada per la mobilitat, tant en la millora dels accessos a la ciutat com en l'increment del transport públic.

DEMANDES SOCIALS

Les demandes ciutadanes en l'àmbit de Persones i Famílies s'han centrat, entre altres aspectes, a recuperar diferents serveis que s'han deixat d'oferir, com el dispensari de Gavà-Mar, l'obertura de les farmàcies a la nit i les urgències nocturnes.

En l'àmbit educatiu s'ha proposat la construcció d'una nova guarderia pública i la millora de les escoles públiques, així com rebaixar les ràtios de P3 i no haver de renunciar a cap línia, a més de crear programes específics d'ajuda a l'escolarització.

L'atur és una altra de les grans preocupacions dels gavanencs, per això es demana informació sobre els programes d'ocupació dirigits als col·lectius més desafavorits, com es fa l'acompanyament per integrar-los al mercat laboral, i més detalls sobre els cursos perquè la joventut trobi la primera feina.

Notícies relacionades

La participació, de fet, ha tingut un efecte molt positiu a Gavà, tal com s'aprecia en les peticions de la ciutadania per al PAM, en què es demana potenciar les regidories de barri; realitzar noves edicions del programa 'Junts fem barri'; crear nous espais de reflexió política oberts a la ciutadania i a l'àmbit educatiu mitjançant l'organització de conferències d'actualitat, i traslladar les sessions plenàries a diferents punts de la ciutat.

Més notícies de Gavà

Temes:

Gavà