Gavà complementarà les pensions dels jubilats amb fills en atur de llarga durada

L'Ajuntament concedirà ajudes de 365 euros anuals per persona gràcies a una partida de 65.000 euros

la-alcaldesa-de-gav

la-alcaldesa-de-gav

1
Es llegeix en minuts
M.B. / ACN / GAVÀ

Gavà crea el programa ‘Jubilació 365’ per als jubilats els fills adults dels quals es trobin en situació d'atur de llarga durada. Així, l'Ajuntament destinarà una partida de 65.000 euros per complementar les pensions dels jubilats amb 365 euros anuals, que molt sovint es converteixen en un pilar econòmic per a les seves famílies, especialment quan els seus fills no disposen de prou recursos econòmics.

Per accedir al nou programa ‘Jubilació 365’, els jubilats del municipi han de tenir al seu càrrec fills de més de 25 anys en situació d'atur de llarga durada, és a dir, que no hagin treballat en els últims dos anys.

A més, s'estableixen llindars màxims de renda tant de la unitat familiar de la persona gran com de la unitat familiar del seu fill o filla: el 2,5% de l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya i l'1,8% respectivament. Això suposa una mitjana de 1.422 i de 1.024 euros bruts al mes.

200 BENEFICIARIS

Notícies relacionades

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va explicar que la mesura vol ajudar aquelles famílies castigades per la crisi en què les persones grans han de destinar una part de la seva pensió "a ajudar els fills a pagar el lloguer la hipoteca, omplir la nevera o pagar el menjador o les activitats extraescolars dels néts". El consistori preveu que unes 200 persones puguin acollir-se a aquesta prestació.

Més notícies de Gavà