Disset restauradors participen a GastroGavà, l'espai gastronòmic de la Fira d'Espàrrecs

L'organització espera superar les 11.000 tapes que es van servir a l'última edició

presentaci-gastrogav

presentaci-gastrogav

1
Es llegeix en minuts
MIREIA BIEL / GAVÀ

A les portes de la Fira d’EspàrrecsGavà presenta la tercera edició de GastroGavà, l'espai gastronòmic de la fira més important que se celebra durant l'any en la ciutat. Un esdeveniment multitudinari de promoció de ciutat en què es barregen les arrels pageses del municipi i la gastronomia.

Fins a 17 establiments de restauració seran presents a la GastroGavà 2016, que se celebra entre aquest divendres 29 d'abril i l'1 de maig. L'espàrrec de Gavà serà l'ingredient principal de 15 de les 28 tapes que podran degustar-se durant tot el cap de setmana. 

L'organització confia en què els 17 restauradors participants superin la xifra de 11.000 tapes de l'any passat, gràcies a la gran popularitat que aquest format està adquirint arreu del país, amb rutes i fires dedicades específicament a la tapa.

I és que en els últims anys, Gavà ha fet de l'espàrrec un dels seus principals distintius i ha volgut així promocionar el seu passat agrícola, convertint-lo en un element indispensable per a la promoció econòmica de la ciutat.

PROMOCIÓ DE CIUTAT

Així ho van constatar l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, el president de l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), Òscar Teruelo i Salvador Barri, de la Cooperativa Agropecuària durant la presentació al Born de Barcelona.

Teruelo va destacar que “la fira és una bona oportunitat per promoure el producte de qualitat i de proximitat” i en especial l'espàrrec de Gavà, “amb una història que cal posar en valor”, punt que va ressaltar també Barri.

Sánchez va voler deixar clar el suport que el seu govern dóna a l'agricultura i en aquest sentit va assegurar que “l'ajuntament seguirà apostant per aquesta tradició i per l'espàrrec; recolzarem el sector per promocionar-lo”.

Notícies relacionades

Per a l'alcaldessa, la GastroGavà és “una combinació perfecta entre la producció i la restauració” que té com a denominador comú l'espàrrec típic de la ciutat.

Més notícies de Gavà