Fita dolça
El pont de Rupit es converteix en un pastís de formatge de 25 metres
El laboratori Farmlab de Rupit i l’empresa làctia de productes ecològics Mas Claperol de la Garrotxa uneixen forces per immortalitzar unes postres que passaran a la història
Un encert assegurat en les postres i una estrella de les sobretaules és el pastís de formatge. Dijous vinent, 29 de juny, a les 19 hores se’n farà una extragran, batejada com a ‘XXV’ en honor al pont de Rupit (Osona, Barcelona), que mesura 25 metres. El laboratori Farmlab de Rupit i l’empresa de formatges i iogurts ecològics Mas Claperol de la Garrotxa (Girona) han unit forces per immortalitzar una imatge que passarà a la història.
Aquest projecte va sorgir fa un any amb la intenció de promocionar i reivindicar el món rural a través del pastís de formatge ‘XXV’ i donar a conèixer Rupit, escollit com un dels millors pobles del món per l’Organització Mundial de Turisme el 2022. «Volem aconseguir i manifestar l’equilibri territorial. El 85% de la gent encara viu a les ciutats, s’ha d’animar a anar al camp a descobrir els seus sabors», ha assegurat Marc Vives, director del Farmlab de Rupit.
Els organitzadors de l’esdeveniment han elaborat 10 fustes de 2,5 metres que uniran cada un dels 70 cm de pastissos de formatge fets amb motllos rectangulars. Seran transportades dijous fins al pont de Rupit amb diferents furgonetes i es col·locarà una fusta rere una altra per aconseguir els 25 metres de llarg.
Notícies relacionadesL’escriptora del llibre ‘La caçadora de masies’, Marta Lloret, serà la padrina de l’esdeveniment i tot aquell que assisteixi a veure com s’aconsegueix el pastís de formatge més llarg del món també podrà provar-lo. L’eslògan del projecte és aconseguir que quan algú mengi el pastís tingui la sensació de «no tocar de peus a terra», jugant amb la ubicació del pont penjant de Rupit. L’objectiu, segons Vives, és que «la gent noti el sabor dels productes de qualitat i de proximitat, aquells que no es troben al supermercat, que tenen un sabor únic i indescriptible».
Posteriorment, el pastís es comercialitzarà des de l’empresa Mas Claperol –fundada el 1982– per tot Catalunya, sota la marca XXV. L’acció tindrà lloc durant la celebració de la II Farmlab Week, organitzada per la Fundació Itinerarium i els ajuntaments de Rupit, l’Esquirol i Tavertet. Una setmana en què es fan activitats per promocionar el món rural amb l’ús de les noves tecnologies i la sostenibilitat.
- Segona vida (25) / LUIS MILLA "Hisenda em va fer una inspecció quan me’n vaig anar del Barça al Madrid"
- Racons emblemàtics de Catalunya L'increïble poble de conte a menys de 40 minuts de Manresa
- Programa solidari Catalunya es bolca contra el càncer en ‘La Marató 2025’
- Canvi climàtic Joan Roig dimiteix com a alcalde d’Alcanar a ‘Salvados’: «Ens ve una cosa molt greu, molt greu»
- Platja El pacífic poble a només 15 minuts de Santa Coloma de Gramenet: espectacular
- Quan i com s’aplicarien Els canvis que planteja Treball per al permís per defunció d’un familiar i per cures pal·liatives
- 'El segon cafè' de La 2Cat L'Editorial de Cristina Villanueva: Forçats a somriure
- Canvi històric Tendència global, seguretat, immigració…: Cinc claus per entendre la victòria de l’ultra Kast en les eleccions de Xile
- Registres meteorològics Catalunya registra acumulacions de fins a 150 litres per metre quadrat en un sol matí després del pas de la borrasca Emilia
- Òbit Mor Gerard Suñé als 23 anys, promesa del rem nacional
