Fa 4.264 metres quadrats
Una pizza de 68.000 porcions i 630.496 rodanxes de ‘pepperoni’, nou rècord Guinness
Van ser necessaris dos dies per elaborar-la i un dispositiu de cocció especial que es desplaçava sobre la massa
A l’assabentar-se del nou rècord Guiness, els napolitans deuen haver reaccionat amb el típic gest italià de pessigar els dits d’una mà. També es deuen haver dit la frase ‘ma che vuoi’ per expressar la incredulitat de veure que la pizza més gran del món s’ha fet als Estats Units. Fa 4.264 metres quadrats i dona per a 68.000 porcions. O el que és el mateix, per fer-la van ser necessaris 6.192 quilos de massa, 2.244 quilos de salsa de tomàquet, 3.992 quilos de formatge i 630.496 rodanxes de ‘pepperoni’.
La cadena nord-americana Pizza Hut va voler recuperar en gran la seva enyorada ‘Big New Yorker’, una pizza feta a base de mozzarella i un succedani de salami picant, que de fet té els seus orígens en el país nord-americà, tot i que els malgrat els italians. L’empresa va deixar de comercialitzar el producte el 1999 i des d’aleshores els consumidors han fet diferents campanyes demanant la seva tornada. Dit i fet, a partir de l’1 de febrer i per temps limitat, aquella pizza de 40 centímetres de diàmetre amb sis porcions plegables, un 30% més gran que les que ven actualment la companyia, tornarà als establiments.
Una megaconstrucció
D’una pizza de 40 centímetres de diàmetre a una de 4.264 metres quadrats hi ha una tirada. La qüestió primordial, a més de les tones d’ingredients necessàries per fer-la, era com elaborar-la. Per a això, van disposar del Centre de Convencions de Los Angeles (Califòrnia), que té més de 67.000 m2 disponibles per a tota mena d’esdeveniments.
Trobat un lloc idoni, el següent repte era trobar la manera d’enfornar una massa tan i tan gran. En aquest sentit, van decidir fer grans porcions rectangulars i després, acoblar-les les unes amb les altres. Tot i així, no hi havia un forn de tals dimensions, així que van recórrer a un dispositiu de cocció que es desplaçava sobre la pizza per cuinar-la.
Dos dies per fer-la
Notícies relacionadesEls encarregats d’obrar la pizza colossal van necessitar dos dies per fer-la realitat. També van comptar amb el xou del ‘youtuber’ Eric Decker, més conegut com a Airrack, que va mediatitzar l’efemèride. Tot això, sota l’atenta mirada d’un representant de Guinness World Records, que va observar com es va enfornar a trossos i com es va ajuntar, per després corroborar la seva mida, que empetiteix sense miraments la marca vigent. L’anterior pizza més gran del món feia 1.261,65 m2 i va ser obra el 2012 d’italians, que li van posar el nom d’Ottavia i van tenir el detall de fer-la sense gluten.
Aconseguit el rècord, i després d’omplir els titulars de mig món, la pizza no s’ha fet en va. La companyia va assegurar que es repartirà en diferents bancs d’aliments de Los Angeles i els seus voltants.
- Ensenyament A 4t d’ESO triaran entre matemàtiques acadèmiques o pràctiques
- Londres 1960 L’única vegada que Espanya tampoc va participar a Eurovisió: aquest va ser el motiu
- El millor Barça es desferma en la caldera de Belgrad
- La tornada del rei Rosalía, eclipsada: els cantants i cançons més escoltades a Spotify Wrapped 2025
- Per indemnitzacions Les velles patates Corominas de Badalona deixen un deute de 200.000 euros al final de la seva liquidació
- FUTBOL El Reial Madrid declara la guerra al Barcelona: «Anirem fins al final»
- 47è aniversari Armengol crida a actualitzar la Constitució a la «diversitat territorial» d’Espanya
- Crisi sanitària Catalunya auditarà els laboratoris que tracten la pesta porcina davant la possible fuga del virus des d’un d’ells
- Afectació laboral Més de 25.000 treballadors de la indústria porcina catalana, en suspens després d’una setmana de crisi sanitària
- Apunts polítics de la setmana Felip VI, Sánchez i Feijóo s’enfronten als seus fantasmes familiars
