Propostes del suplement ‘Gourmet’s’

Tres bones idees gastronòmiques per ser original aquest Nadal

  • El salmó d’Alaska és una opció no només gustosa, sinó també saludable i sostenible

  • WeTable envia a casa una caixa amb els ingredients preparats per cuinar quatre receptes en pocs minuts

  • Torrons Vicens ha confiat en Albert Adrià i Carlos Andrés per elaborar un torró innovador

Tres bones idees gastronòmiques per ser original aquest Nadal
4
Es llegeix en minuts

El Nadal és una època molt marcada per la tradició. Però això no vol dir que no hi hagi lloc per a l’originalitat, especialment a la cuina. Aquestes són tres propostes del suplement ‘Gourmet’s’ per posar sobre la taula els millors plats, inspirats en el clàssic però amb un punt de creativitat i innovació.

El salmó que ve d’Alaska

El salmó que ve d’AlaskaFins fa poc, el salmó salvatge d’Alaska es podia consumir pràcticament només als restaurants d’alta gastronomia. Gràcies a la creixent demanda de peix sa i sostenible, avui dia es pot trobar fresc, congelat o fumat a les millors peixateries de mercat i en botigues o supermercats.

Alaska es caracteritza per la seva activitat pesquera, les seves reserves naturals i els seus abundants peixos i mariscos salvatges, però també per un detall poc comú. La seva Constitució estableix explícitament que tot el peix, inclòs el salmó, que procedeixi d’aquest estat s’ha d’utilitzar, desenvolupar-se i mantenir-se segons el principi de producció sostenible. Per això importa tant mirar-ne l’origen.

Així que el salmó salvatge que ve d’Alaska és una de les millors fonts d’àcids grassos omega-3 (DHA i EPA) que són essencials per a la salut del cor, suprimeixen les respostes inflamatòries, milloren el flux sanguini i participen en la funció cerebral. També té un alt percentatge de moltes vitamines i minerals essencials, incloses les vitamines E, A, D i B-12. A més, proporciona una proteïna completa i d’alta qualitat que manté els músculs i ossos forts i saludables.

A més, es pot cuinar el peix congelat directament. Això sí, s’ha de passar per aigua freda per eliminar qualsevol resta de gel. Després s’ha d’embolicar en paper absorbent gruixut uns minuts per eliminar-ne l’aigua. I a partir d’aquí es pot cuinar de moltes maneres: a la paella, al forn, a la graella, bullit...

Ni cuinar ni ‘delivery’, la tercera via de WeTable

Ni cuinar ni ‘delivery’, la tercera via de WeTablePer organitzar a casa un bon dinar o sopar fins ara hi havia dues opcions: o cuinar-lo o comprar-lo ja preparat. La primera opció és molt més personal, però a canvi cal passar-se hores a la cuina i, a més, depèn de l’habilitat que es tingui amb els fogons. La segona és més ràpida i eficaç, però també més distant. Doncs bé, WeTable ofereix una tercera via: rebre a casa els ingredients preparats per cuinar en pocs minuts i tota la informació i trucs sobre com donar l’últim toc a les receptes.

És més que un sopar, ja que els comensals participen en el procés d’elaboració sentint-se xefs per un dia i amb un menú digne d’un restaurant gurmet. Només cal fer la reserva amb 48 hores d’antelació i rebre’l a casa. El joc comença triant entre les dues caixes que estan disponibles actualment: ‘Un viatge per terres llunyanes’ i l’experiència ‘Wetable by Ana Obregón’. Cada recepta ve acompanyada d’una fitxa explicativa amb els passos i un codi QR que condueix a la videorecepta de Lavado, que guia els participants en cada etapa d’elaboració fins a l’emplatat final.

‘Un viatge per terres llunyanes’ presenta un exòtic menú de quatre plats per a dues persones, a punt per cuinar en pocs passos (69 euros). Els comensals cuinaran i degustaran un foie amb poma caramel·litzat amb pols de vi i ‘tandoori masala’, una bomba thai, tacos de ‘cochinita pibil’ i un brownie de xocolata a la graella. D’altra banda, Wetable by Ana Obregón consisteix en les quatre receptes preferides de la presentadora. El menú comença també amb un ‘foie’ amb poma caramel·litzat, segueix amb una corona de salmó i un pastisset de gla i acaba amb la xocolata a la graella (89 euros amb vi inclòs).

Un torró com mai s’havia vist abans

Un torró com mai s’havia vist abans¿Què pot passar si deixes el terreny lliure perquè dues ments creatives com Albert Adrià i José Andrés reinterpretin un producte tan tradicional com el torró? Torrons Vicens va voler saber-ne la resposta i el resultat ha sigut l’elaboració a quatre mans del torró Cherry Times, que fusiona tradició i innovació.

Notícies relacionades

Aquesta varietat culmina un minuciós treball d’investigació dut a terme per Andrés i Adrià sota l’atenta mirada del mestre torroner Àngel Velasco, amb l’objectiu de transformar el torró en art. Cherry Times està elaborat a partir d’una crema de cirera amb praliné de nous pacanes, cruixent d’arròs i toffee de Ras el Hanout. Una paleta de sabors combinats amb mestria amb un resultat sorprenent.

D’aquesta manera, si l’objectiu de Torrons Vicens és superar-se cada any amb noves varietats carregades de gustos originals i textures suggerents, ho ha tornat a aconseguir. A més, una part dels beneficis de la venda d’aquest torró es destina a recaptar fons per al Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center Barcelona.