Les xarxes esclaten: Bordalás va fer el mateix que Xavi, però no va ser expulsat

OSCAR J. BARROSO / AFP

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’afició culer continua molesta després d’un accidentat debut a la lliga. El conjunt blaugrana no va poder passar de l’empat a zero al Colisseum contra un Getafe que, un altre cop, va seguir el pla de José Bordalás a la perfecció: no deixar fluir el joc per mitjà de constants interrupcions i no permetre al seu rival crear gairebé cap opció de perill.

No obstant, l’arbitratge va tornar a cobrar protagonisme per sobre del joc en un partit que es va saldar amb tres expulsions, les dels jugadors Raphinha i Jaime Mata, i la del tècnic del FC Barcelona, Xavi Hernández. Aquesta última ha sigut la que més controvèrsia ha generat a les xarxes socials, on multitud d’usuaris han comparat la conducta que, segons l’acta del col·legiat, va causar la targeta vermella del tècnic de Terrassa amb la de l’entrenador rival, que, en canvi, es va mantenir en les banquetes durant tot el partit.

«Va ser expulsat pel següent motiu: ‘Sortir de la seva àrea tècnica amb els braços en alt cap a la zona del meu quart àrbitre protestant de manera ostensible una de les meves decisions’. I no estic parlant de José Bordalás, això ho posen en acta per Xavi Hernández», ha publicat el periodista Nacho Jiménez, en un tuit amb el vídeo en el qual s’observen les queixes de l’entrenador alacantí.

La crítica ha generat divisió d’opinions entre la comunitat d’internautes. Mentre uns insisteixen en les males decisions arbitrals, d’altres posen èmfasi que va ser la reiteració d’aquest mateix gest per part de Xavi el que el va portar a ser expulsat. «No li han tret groga a Damian fins al minut 81, expulsen Xavi per enfadar-se quan Bordalás havia fet el mateix», comenten. «Et falta l’‘havent sigut advertit prèviament’ però és clar, això no t’interessa posar-ho...», respon un altre usuari.

Acta arbitral

Notícies relacionades

Segons recull l’acta del col·legiat Soto Grande, el motiu exacte de l’expulsió de Xavi, que reclamava una falta sobre Abde, va ser el següent: «En el minut 70 el tècnic Xavi Hernández Creus va ser expulsat pel següent motiu: sortir de la seva àrea tècnica amb els braços en alt cap a la zona del meu quart àrbitre protestant de manera ostensible una de les meves decisions, havent sigut advertit anteriorment pel meu quart àrbitre. Una vegada expulsat es va quedar a la boca del túnel de vestidors i va haver de ser advertit pel delegat de camp per al seu desallotjament».

L’expulsió, a més, podria portar una sanció de dos partits per al tècnic del Barça, que tampoc va dubtar a carregar contra els àrbitres en sala de premsa: «No em va agradar la reunió amb els àrbitres l’altre dia, i tampoc això d’avui. Van dir que entendrien més els entrenadors i no ha sigut així», va dir després del partit.