LES REACCIONS

Xavi s’indigna a Getafe: «Venen el producte Lliga i això és una vergonya absoluta»

«Ha sigut una injustícia molt gran, i no hem de callar», afirma el tècnic blaugrana

Xavi s’indigna a Getafe: «Venen el producte Lliga i això és una vergonya absoluta»

Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb serenitat, però amb evident enuig, Xavi Hernández va criticar l’actuació de César Soto Grado. No només per la vermella que li va ensenyar en les seves protestes al quart àrbitre –«l’important és el que va passar al terreny de joc, no la meva expulsió», va avançar–, sinó per la gestió que va fer del partit. «Venen el producte Lliga i el que tenim és això, una vergonya absoluta».

Això va ser l’acumulació de faltes, targetes i temps perdut que es va acumular durant el partit, una cosa que sol denunciar el tècnic egarenc, que ja venia a Getafe amb la mosca al nas, entre els precedents amb el Getafe i la reunió telemàtica dels entrenadors amb els àrbitres aquesta setmana.

«Ens van dir que no xiularien les mans si no eren clares, i les han xiulat», va explicar sobre la jugada del possible penal per agafada a Gavi o la puntada de peu a Araujo i que Soto Grado va convertir en mans de Gavi. «Ens van dir –va repetir– que ens entendrien als entrenadors, perquè estàvem competint i ells no, i ja s’ha vist avui: a mi no m’han entès i a les primeres de canvi m’han fet fora». «I el tercer que ens van dir –va concloure– és que anirien menys al VAR. ¿Per què han d’anar menys al VAR si és una eina per impartir justícia?», es preguntava Xavi.

La «vergonya»

L’entrenador del Barça va utilitzar diverses vegades la paraula «vergonya» per qualificar l’espectacle ofert al Getafe-Barça. No li va agradar Soto Grado, a qui va acusar d’«inventar-se la mà» i no li va agradar Bordalás i «la seva manera de competir», que no va ser cap sorpresa. «Amb el 0-0 se senten còmodes, fan interrupcions... és futbol», va assumir, focalitzant la seva censura en l’àrbitre. El tècnic entén que «és ridícul» que no s’apliqui el temps efectiu.

Notícies relacionades

No va voler reprimir-se Xavi, creient que parlava amb sinceritat i que la seva opinió dels fets era una veritat incontestable. «Ha sigut una injustícia molt gran, i no hem de callar», va sentenciar, en un missatge més crític amb la tolerància arbitral a l’actitud del Getafe. També va censurar el primer temps del Barça, però va elogiar la reacció de la segona meitat per l’ambició exhibida per l’equip darrere un triomf que no va arribar. Al contrari, es va acumular la quarta visita a Getafe sense marcar ni tan sols un gol.

Temps efectiu estem fent el ridícul