RETROBAMENT ALS EUA

L’Inter Miami també vol reunir Iniesta amb Messi i Busquets

Messi: «Me’n vaig a l’Inter Miami»

La ‘marea Messi’ ja impacta a Miami

Iniesta s’acomiada del Japó després d’una nit plena d’emocions

Sergio Busquets també se’n va a l’Inter Miami

L’Inter Miami també vol reunir Iniesta amb Messi i Busquets

@visselkobe

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Primer va ser Leo Messi. I, després, Sergio Busquets. Però l’Inter Miami, convertida ara en la franquícia amb més poder d’atracció de la Major League Soccer (MLS), no s’atura en els seus plans de reunir als Estats Units la història viva del millor Barça de la història. Assegurat el fitxatge de Leo, que no només serveix com a banderí d’enganxament esportiu sinó també comercial, ara es planteja emportar-se Andrés Iniesta a Florida després que aquest hagi posat, i per voluntat pròpia, punt final als seus cinc anys al Japó.

L’interès de l’Inter Miami per l’excapità del Vissel Kobe va ser revelat ahir pel periodista Roger Saperas, de RAC-1. El jugador, que ja ha iniciat les seves vacances després de l’impressionant homenatge que va rebre dissabte passat al Noevir Stadium de la ciutat japonesa, guarda silenci. Medita el camí que prendrà en el que s’endevina ja, amb 39 anys, l’últim episodi de la seva carrera esportiva, que ha transitat únicament entre dos clubs: Barça i Vissel.

Altres ofertes

No és l’única oferta que ha rebut l’excapità blaugrana, temptat també pels altres mercats de moda, sobretot en el futbol àrab. De moment, no hi ha decisió definitiva sobre el seu futur, seduït, això sí, per la possibilitat de reunir-se a Miami amb Busquets i Messi.

Es donaria llavors la circumstància que els tres últims capitans de la història del Barça es retrobarien a la MLS. Iniesta va cedir el braçalet a Messi l’estiu del 2018 quan va marxar a Àsia. Messi va entregar el braçalet a Busquets quan, tot i fer-ho a desgrat, va haver d’emprendre camí del Parc dels Prínceps per ser jugador del París SG l’estiu del 2021.

I ara Busquets, estiu del 2023, és qui llega aquesta peça carregada de tant simbolisme a Sergi Roberto, l’únic dels quatre que lideraven la jerarquia del vestidor que no se n’ha anat. Es va retirar Piqué, va marxar ‘Busi’ a l’Inter Miami i se n’ha anat Jordi Alba, el destí del qual, igual com el d’Iniesta, encara es desconeix oficialment.

21 juliol, debut de Leo

L’Inter Miami treballa per completar la seva plantilla en aquestes dues primeres setmanes de juliol, i posa fins i tot data per a l’estrena de Messi i Busquets. Seria el 21 de juliol. Una estrena que seria triple si es consuma el fitxatge d’Iniesta, pendent, a més, la franquícia nord-americana de si pot reclutar també Jordi Alba en aquesta ambiciosa operació en què ha estat treballant des de fa mesos. En el cas de l’astre argentí des de fa tres anys, tot i que les converses es van intensificar encara més des del gener passat per tancar un acord que va molt més enllà del terreny simplement futbolístic.

Notícies relacionades

La franquícia vol superar la crisi esportiva que passa actualment. Per això, ha recorregut al fitxatge de ‘Tata’ Martino, l’exentrenador del Barça i exseleccionador argentí. Ocupa l’última posició de la conferència Est, després d’haver sumat només 16 punts en 19 partits.

«Tenim un gran desafiament», va reconèixer l’extècnic blaugrana, convençut, això sí, que podria repetir l’èxit que va tenir amb Atlanta United on va estar dues temporades, va guanyar el títol de la MLS i va ser nomenat millor entrenador. En uns dies, el ‘Tata’ estarà dirigint, de nou, Messi i Busquets. I, potser, Iniesta.