Espanya s’alça amb el cinquè títol de la seva història

Espanya s’alça amb el cinquè títol de la seva història
1
Es llegeix en minuts

La selecció espanyola va conquerir la seva primera Lliga de les Nacions, el cinquè títol de la seva història després de les Eurocopes de 1964, 2008 i 2012 i el Mundial 2010, i Luis de la Fuente s’ha convertit en el quart seleccionador que guanya un torneig amb l’absoluta, per darrere de José Villalonga, Luis Aragonés i Vicente del Bosque.

En quatre partits al comandament de l’absoluta, després de triomfar a les categories inferiors de la selecció espanyola amb què va guanyar els Europeus sub 19 i sub 21 a més dels Jocs Mediterranis, Luis de la Fuente va passar a la història al ser el primer tècnic espanyol a conquerir la Lliga de les Nacions.

Espanya és el tercer país que guanya el trofeu UEFA de recent creació, després de Portugal i França. Amb Luis Enrique com a seleccionador, va firmar la classificació a la fase final i va conquerir el títol després de derrotar Itàlia a les semifinals (2-1) i Croàcia en la tanda de penals de la final després d’un empat sense gols.

El 2012, la selecció espanyola va aconseguir un rècord amb la conquesta de l’Eurocopa de Polònia i Ucraïna. En la millor golejada d’una final de campionat d’Europa davant d’Itàlia, la seva «generació d’or» de futbolistes la convertien en l’única selecció que va guanyar tres trofeus consecutius en un cicle únic, a més de la primera que defensava amb èxit una Eurocopa, després de guanyar la de 2008.

Notícies relacionades

Des de l’1 de juliol del 2012 que la selecció espanyola no conqueria un títol. Jordi Alba, únic supervivent d’aquella època junt amb Jesús Navas, va reprendre el testimoni com a capità d’Iker Casillas per alçar el trofeu al cel de Rotterdam.

La selecció espanyola és l’única que ha firmat dues presències a la fase final de la Lliga de les Nacions en tres edicions. Precisament una derrota a Croàcia la va deixar fora de la primera edició i la segona la va perdre al ser remuntada per França a la final. Després de l’èxit de Portugal el 2019 i de França el 2021, Espanya es va convertir en la tercera selecció guanyadora del torneig de la UEFA de recent creació.

Temes:

Jordi Alba UEFA