Futbol

Final de la Nations League | Espanya es torna a coronar 11 anys després

Final de la Nations League | Espanya es torna a coronar 11 anys després

KENZO TRIBOUILLARD / AFP

4
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

Espanya va guanyar el cinquè títol de la seva història, 11 anys després de l’Eurocopa de Polònia i Ucraïna, d’una manera dramàtica. Es van haver de xutar 12 penals fins que Carvajal, a la Panenka, va donar la victòria després d’un empat sense gols contra Croàcia.

Aquest cop, Luis de la Fuente es va oblidar de revolucions i només va fer dos canvis en l’onze. Asensio va entrar pel lesionat Rodrigo Moreno i Fabián per Mikel Merino a la medul·lar. Un onze amb què mantenir els automatismes vistos contra Itàlia i oferir més consistència.

Uns objectius que va complir l’equip espanyol, que aviat va aconseguir el control. El primer gol va poder arribar sense voler en una centrada de Fabián que Livakovic va resoldre malament i la pilota va anar al pal. Morata no va arribar al rebuig posterior, si bé estava en fora de joc.

L’empenta de Gavi

Espanya va tenir uns moments d’espurna en la pressió i Gavi, no podia ser cap altre, va recuperar una pilota i va xutar des de la frontal, sortint la pilota tocant el pal amb Livakovic fent l’estàtua.

‘La Roja’ pressionava en bloc, amb molt bona actitud, com es va veure amb una falta de Yéremi per tallar una contra perillosa. Això sí, Croàcia té molt ofici i buscava qualsevol escletxa per fer mal.

La velocitat de Laporte va evitar un mà a mà de Kramaric davant Unai Simón, si bé el punta estava en fora de joc. Le Normand va fer el mateix poc després davant Palisic. Els centrals estaven ràpids i atents.

Rodri, el tap necessari

Un altre recurs de Croàcia van ser les centrades al segon pal, on Perisic era més poderós que Jesús Navas, tot i que els seus cops de cap els va aturar amb facilitat el porter espanyol. Rodri va ser clau en les ajudes a Navas i va estar atent sempre que tocava per cobrir el perillós carriler andalús.

Les fogonades dels balcànics s’apagaven amb el futbol control d’Espanya, que buscava el seu moment per atacar. L’equip tenia paciència i abans del descans va arribar una gran ocasió amb una incursió de Jordi Alba i una centrada que Morata va rematar de cap alt.

Després del descans, el guió va seguir la mateixa direcció. Espanya amb la pilota i Croàcia deixant anar fuetades. Perisic va tornar a marxar de Jesús Navas, que va patir molt, i la seva centrada va ser rematada molt defectuosament per Juranovic.

Perisic i Alba, molt ofensius

Després del descans, el guió va seguir la mateixa direcció. Espanya amb la pilota i Croàcia deixant anar fuetades. Perisic va tornar a marxar de Jesús Navas, que va patir molt, i la seva centrada va ser rematada molt defectuosament per Juranovic.

Jordi Alba era el recurs per la banda oposada espanyola. El capità va tornar a pujar a la moto i des de la línia de fons va posar una pilota d’or a Asensio, que no va estar encertat en la rematada amb el cap.

La història es va repetir a l’altra banda. Perisic va continuar destrossant Jesús Navas i aquest cop va ser Pasalic, que no va encertar gràcies a l’oposició de Jordi Alba. De la Fuente havia de reaccionar i va decidir fer-ho des de la davantera. Joselu i Ansu Fati van entrar per Yéremi i Morata just després que Rodri provés una canonada des de la frontal.

Ocasió d’Ansu

Ocasió d’AnsuA Ansu li va costar entrar en joc, però a la primera que va tenir, va obligar Livakovic a sortir als seus peus i Fabián, amb poc angle, va mirar de sorprendre el porter rival. La selecció va tornar a generar perill en una altra jugada iniciada per Ansu i que Marco Asensio va culminar amb un xut creuat desviat.

El cansament dels partits es va anar notant i Nacho va haver de sortir per Le Normand, mentre que un cansat Fabián va deixar el seu lloc a Mikel Merino.  La presència d’Ansu Fati es va deixar notar encara més quan va recollir una pilota dins l’àrea, va superar el porter i Perisic va evitar el gol sobre la mateixa línia.

Un Gavi esgotat i amb una groga va deixar el seu lloc a un Dani Olmo aplaudit per l’afició croata després del seu pas pel Dinamo de Zagreb. Espanya la va tenir en l’últim minut en una passada picada de Navas per Asensio, que va tornar a xutar massa creuat.

Notícies relacionades

El partit va arribar a la pròrroga. Carvajal va haver d’entrar per Navas i Nacho va salvar pels pèls una acció de gol de Majer. Olmo no va encertar en dues rèpliques ni tampoc Croàcia i van arribar els penals

Tanda de penals

Van marcar Vlasic, Brozovic i Modric, que van xutar primer, per Croàcia. Unai l’hi va aturar a Majer i Perisic va fer el cinquè. Per Espanya van anotar Joselu, Rodri, Merino, Asensio i Laporte va fallar el que hagués donat la victòria. No obstant, Unai va parar el sisè croat a Petkovic i Carvajal, a la Panenka, va donar la glòria.

Temes:

Croàcia