COM JA VA FER AL CAMP NOU

Mourinho va insultar els àrbitres al pàrquing després de perdre la final amb el Sevilla

  • L’infal·lible Sevilla acaba amb la Roma de Mourinho en la tanda de penals

  • Mourinho va increpar l’àrbitre al pàrquing del Camp Nou (2012)

Mourinho va insultar els àrbitres al pàrquing després de perdre la final amb el Sevilla

Afp

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No és la primera vegada que passa. Potser, tampoc serà l’última. Va passar al pàrquing del Camp Nou (2012) amb l’àrbitre Teixeira Vitienes i es va repetir també al Puskas Arena de Budapest (2023). José Mourinho, tècnic de la Roma, es va dedicar a insultar l’àrbitre anglès Anthony Taylor al pàrquing de l’estadi hongarès, minuts després de perdre la final de l’Europa League amb el Sevilla a la tanda de penals.

El tècnic portuguès va esperar l’àrbitre per increpar-lo en reiterades ocasions, mentre ell es dirigia al vehicle amb què havia d’abandonar l’estadi. No hi havia ningú que pogués calmar la ira de Mourinho, que ja havia deixat rastres del seu particular xou sobre el terreny de joc. «¿Si ha afectat en una jugada l’àrbitre? En una, no, en diverses... Bé, s’ha acabat... », havia dit el tècnic de la Roma abans d’esperar l’àrbitre anglès al pàrquing.

Just abans del penal decisiu de Montiel, que va haver de ser repetit pel VAR, l’entrenador de la Roma va marxar a la recerca del seu col·lega al Sevilla, José Luis Mendilibar, i el va abraçar. Era segons abans que el defensa argentí marqués el penal que va donar al conjunt andalús la seva setena Europa League.

Després, Mourinho va anar a buscar la seva medalla de subcampió abans que ningú, sense ni tan sols esperar que ho fessin els seus jugadors. Tot just tenir-la al coll, se la va treure amb energia, es va dirigir a un sector de la grada i la va entregar a un jove i sorprès aficionat.

«Sempre ho faig. Em quedo amb les d’or i regalo les de plata», va argumentar el preparador lusità. «No vull les de plata», va sentenciar, i es va queixar, una vegada i una altra, de l’actuació arbitral. Tant es va queixar que els va esperar al pàrquing, com el que va passar al Camp Nou. «He sigut molt educat amb Teixeira», va argumentar fa ja més d’una dècada el llavors entrenador del Madrid.

A Budapest, l’enuig de Mourinho, que va ser captat per les càmeres, no s’aturava. «No vull parlar de les grans coses de l’àrbitre, perquè fins i tot Rosetti ha vist que no era penal», va dir en al·lusió al responsable arbitral de la UEFA. Es queixava que el quart llançament, fet per Montiel, fos aturat per Rui Patricio, tot i que una revisió en el VAR va determinar que s’havia de repetir. El va tirar el defensa argentí al costat contrari (el primer anava a l’esquerra del porter de la Roma; el segon, va ser a la dreta) i va anotar el gol decisiu.

Ultimàtum a la Roma

Notícies relacionades

«El VAR ha tingut por», va arribar a dir Mourinho, que a la sala de premsa va llançar un ultimàtum a la direcció del club italià. «No ho puc fer tot sempre jo... I fins i tot els meus jugadors mereixen alguna cosa més. He vençut cinc finals i he perdut aquesta, però no torno a casa tan orgullós com ara», va admetre l’entrenador.

«A partir de dilluns estaré de vacances, però si la societat vol parlar abans ho faré. Em queda un any de contracte i zero contacte amb un altre club. Vull quedar-me, però tant jo com els meus jugadors ens mereixem més. Estic una mica cansat de ser entrenador, home de comunicació... De ser-ho tot en aquest club. Vull continuar, però amb més condicions».