Futbol

Borja Iglesias remunta a Girona i segella el bitllet del Betis per a la Lliga Europa

Siu Wu / Efe

3

Un doblet de Borja Iglesias ha permès que el Betis guanyés aquest diumenge a Montilivi contra el Girona amb remuntada inclosa (1-2) per segellar la sisena plaça de LaLiga Santander i la classificació matemàtica per a la pròxima edició de la Lliga Europa, i per celebrar el sisè triomf seguit de l’equip a Montilivi.

El Girona, que s’ha avançat amb un gol de Miguel Gutiérrez, ha enllaçat la quarta jornada sense guanyar en l’últim partit del curs com a local, però continua aspirant a la setena posició i a la Lliga Conferència: haurà de vèncer l’Osasuna a El Sadar en l’última jornada i esperar que l’Athletic Club no derroti el Reial Madrid al Santiago Bernabéu.

El Girona ha començat millor, amo de la iniciativa i la possessió en l’estrena de la samarreta de la temporada que ve, però el Betis ha fet un pas endavant a mesura que passaven els minuts i ha començat a col·leccionar mèrits per avançar-se en el marcador.

La primera ocasió clara ha arribat després d’un xut desviat de William Carvalho que Edgar Gonzalez, sol a la frontal de l’àrea petita, no ha arribat a convertir en assistència i en gol per pocs centímetres. Han sigut dues de les sis novetats de Manuel Pellegrini respecte al duel anterior, per les cinc de Míchel Sánchez.

Poc després Valeri Fernández s’ha equivocat al cedir la pilota cap enrere i Ayoze Pérez s’ha plantat davant Paulo Gazzaniga, però el meta argentí ha rebutjat la rematada des del punt de penal de l’atacant de Tenerife. Abans de la mitja hora també ho ha intentat Borja, amb una rematada de taló d’esquena a porteria desviada.

El Girona, imprecís, patia per crear perill un cop arribava a tres quarts de camp, a banda d’alguna internada de Valeri i alguna acció a pilota aturada, però ha trobat el gol en la seva primera ocasió clara. En el minut 36 Miguel ha aparegut per sorpresa a l’àrea andalusa després de protagonitzar una ràpida cavalcada, ha fet una paret amb Reinier Jesus i ha superat Claudio Bravo amb un xut creuat i potent amb el peu esquerre.

Partit trencat

El Betis no ha sabut marcar en la primera part malgrat rematar 10 vegades, vuit més que el rival, però ho ha aconseguit als dos minuts del segon acte: Sergio Canales ha recollit una gran pilota en profunditat de Juan Miranda i ha dibuixat un pas de la mort perquè Borja celebrés l’1-1 a plaer, amb Gazzaniga vençut.

El partit llavors s’ha trencat fins al punt que fins i tot dues centrals han arribat a vorejar el gol en contraatacs. Però tant Edgar primer com David López després han topat amb una resposta providencial de Gazzaniga i Claudio Bravo. Borja ha fet tremolar el travesser català amb un cop de cap a centre de Canales.

La moneda es podia decantar de qualsevol costat, però el gol ha sigut bètic. De nou de Borja: en el minut 77 s’ha avançat a tots els centrals a l’àrea petita per embocar una passada de Miranda i cantar el seu quinzè gol de la temporada.

El Girona no ha deixat d’insistir i s’ha acostat al 2-2 amb un cop de cap de Taty Castellanos, però Bravo ha rebutjat la rematada amb una estirada espectacular i els tres punts han volat a Sevilla.

Girona, 1 – Betis, 2

Girona: Gazzaniga; Arnau, Juanpe (Bernardo, min. 46), David López (Yan Couto, min. 78), Miguel; Romeu; Tsygankov, Herrera (Aleix García, min. 61), Reinier (Javi Hernández, min. 78), Valeri (Stuani, min. 79) i Castellanos.

Betis: Claudio Bravo; Sabaly, Luiz Felipe, Edgar, Miranda; William (Andrés Guardado, min. 82), Guido Rodríguez; Rodri (Joaquín, min. 82), Canales (Ruibal, min. 88), Ayoze (Juanmi, min. 68); i Borja Iglesias (Willian José, min. 88).

Gols: 1-0, min. 36: Miguel. 1-1, min. 47: Borja Iglesias. 1-2, min. 77: Borja Iglesias.

Àrbitre: Díaz de Mera (comitè castellanomanxec). Ha amonestat el visitant Guido Rodríguez (min. 86).

Incidències: partit de la trenta-setena jornada de LaLiga Santander disputat a l’Estadi Municipal de Montilivi davant 12.833 aficionats.