DIU QUE NO SE N’ANIRÀ DEL MADRID

Ancelotti, sobre el cas Vinícius: «Espanya no és racista, però hi ha racisme a Espanya»

  • LaLiga, després del cas Vinícius, demana més poder per sancionar i combatre el racisme

  • «Cal aturar el racisme i els insults», exigeix Xavi

Ancelotti, sobre el cas Vinícius: «Espanya no és racista, però hi ha racisme a Espanya»

Reuters

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

«Ha sigut una víctima, ho és, del que està passant. De vegades se’l culpa: provoca, l’actitud... no. Que quedi clar: Vinícius és la víctima de tot això». Més contundent no ha pogut ser Carlo Ancelotti, l’entrenador del Madrid, per abordar els insults racistes que va rebre el davanter brasiler a Mestalla, hores abans de rebre el Rayo al Bernabéu (dimecres, 19.30 h).

«No crec que Espanya sigui un país racista, no ho és, però hi ha racisme a Espanya», ha comentat el tècnic italià, convençut que Vinícius no abandonarà el Madrid malgrat els repetits episodis de racisme que ha patit cada vegada que juga fora del Bernabéu. «Està enamorat del Madrid, sap molt bé que el seu futur ha de ser aquí. Pel cap de la gent, en moments així, hi passen moltes coses. Però la seva idea principal no està en això», ha afegit defugint qualsevol possibilitat que el davanter marxi del Madrid.

«Demano disculpes, no eren 46.000...»

«Està trist, he parlat amb ell, però sap que té tot el suport del món, de companys, de rivals... És un suport incondicional per a ell», ha recordat Ancelotti, mentre que «demanava disculpes» per haver englobat tot Mestalla en l’afer dels insults al jugador madridista. «Per cert, quan parlo de Mestalla no és de les 46.000 persones, sinó d’un grup que ho ha fet molt malament. Com a Mallorca, Valladolid... és un costum. Més enllà del racisme, sembla que és costum insultar», ha remarcat l’entrenador del Madrid. 

«Em sembla exemplar el que ha dit Xavi. ¿Per què normalitzem l’insult en el futbol?»

Ancelotti, tècnic del Madrid

Notícies relacionades

«Em sembla exemplar el que ha dit Xavi: ¿Per què normalitzem l’insult en el futbol? Em van acusar que no era ‘mico’, sinó ‘tonto’. ¿I què? ¿Això es pot dir? És intolerable igualment. Ha de parar. Darrere les banquetes et diuen ‘fill de puta’, ‘maricon’, ‘que es mori la teva mare’. ¿Per què? Tot això és una gran oportunitat de parar-ho. I vull dir que Espanya no és racista, però hi ha racisme a Espanya. I ha de canviar», ha remarcat l’entrenador blanc.

Ancelotti ha lamentat que el protocol d’actuació contra el racisme hagi quedat «obsolet», com va quedar demostrat a Mestalla. «El protocol calia aplicar-lo tan bon punt s’arriba amb autobús. Allà comencen, perquè el protocol calia aplicar-lo tan bon punt s’arriba amb autobús. Allà comencen els insults i cauen els arguments que Vinícius és un provocador», ha precisat el tècnic, indicant que «no són casos aïllats» com ha sentit des de València. «No són 46.000 persones, però tampoc una o dues, perquè dues hores abans de començar el partit estaven insultant».