Girona, 1-Vila-real, 2

El Girona veu frenada la seva il·lusió europea davant el Vila-real en el descompte

  • Un gol de Gerard Moreno en el minut 94 dona la victòria a l’equip de Setién a Montilivi i dificulta les opcions de jugar a la Conference League dels de Míchel

El Girona veu frenada la seva il·lusió europea davant el Vila-real en el descompte

Josep Lago / Afp

3
Es llegeix en minuts

El Girona va encaixar una dura derrota contra el Vila-real per 1-2 que suposa un contratemps per a les seves aspiracions europees. Els de Míchel van veure així interrompuda una ratxa de quatre partits consecutius guanyant a Montilivi i poden perdre la plaça de Conference League en cas que algun dels seus rivals directes guanyi aquesta jornada. Gerard Moreno va marcar el gol de la victòria dels visitants en el minut 94, dilapidant la bona feina feta pels gironins.

A Montilivi es jugaven les opcions europees del Girona i Vila-real. Els locals per lligar la plaça de la Conference i els visitants per intentar posar pressió a la Reial Societat per ser a la Champions. Sense Oriol Romeu al centre del camp, David López va haver de cobrir la baixa del d’Ulldecona per enganxar la defensa i l’atac i donar, juntament amb Arnau i Iván Martín, claredat a la sortida de la pilota. L’equip de Míchel i el de Setién són segurament els dos conjunts de la Lliga que més a l’extrem porten la idea de tenir la possessió. Ni les pressions altes d’uns i d’altres alteraven la idea de tenir la pilota, com si es tractés d’un tresor. Potser per aquesta raó, i fent cas al peu de la lletra al director d’orquestra, Míchel, Santi Bueno no va voler trencar una pilota dividida amb Jackson que molts defenses haurien enviat directament fora. L’uruguaià va intentar passar la pilota enrere a Gazzaniga i Jackson li va robar la cartera per plantar-se sol dins de l’àrea i donar el gol fet a Yeremi Pino (min. 10).

Reacció de maduresa

El contratemps va activar un Girona inofensiu fins al moment. Però els gironins ja són capaços de refer-se dels cops, una capacitat de reacció, de maduresa, que l’ha portat a lluitar per Europa. Taty Castellanos va generar la primera ocasió de l’equip amb un cop de cap des de terra (min. 19). Riquelme va tenir el gol molt a prop (min. 22), amb una jugada de desequilibri des de la banda, però una mà providencial de Reina va desviar el seu tret. La millora es va fer patent amb el gol d’empat de David López (min. 24) després d’una gran assistència d’Arnau.

Notícies relacionades

L’empat va suposar els millors moments del Girona, en un partit de moltes alternatives. El Vila-real va ser el primer d’animar-se a la represa. Terrats, que tornava a casa, va intentar sorprendre amb una tímida rematada des de la frontal (min. 47). Malgrat no disposar de jugadors clau com Parejo i Pau Torres, els castellonencs van portar el pes de la possessió en els primers compassos davant un rival que patia per fer arribar la pilota els tres quarts de camp.

Enmig d’un duel ja trencat, el Girona va veure com li anul·laven un gol a Tsygankov per fora de joc clar (min. 69). Una acció que va fer augmentar la pressió a les grades de Montilivi. Sense temps per a l’especulació, Riquelme va connectar un potent xut que Reina va rebutjar com va poder (min. 72). Malgrat que cap dels dos renunciava als tres punts per la seva importància classificatòria, semblava que el perill havia desaparegut fins al descompte. Però Gerard Moreno va deixar Montilivi mut amb una diana en l’afegit, després d’una contra dirigida per Jackson, que va llançar per terra un seriós partit dels de Míchel i que va posar una pedra al camí per estar a Europa la temporada vinent.

Girona, 1 – Vila-real, 2

GIRONA: Gazzaniga, Miguel (Javi Hernàndez, min.78), Arnau, David López (Yangel Herrera, min.59), Tsygankov, Castellanos (Stuani, min.59), Juanpe, Riquelme, Couto (Reinier, min.72), Bueno i iván Martín.


VILA-REAL: Reina, Conca, Capoue, Foyth (Femenía, min.68), Chukuweze (Gerard Moreno, min.62), Jackson, Baena, Pino (Trigueros, min.80), Mandi, Pedraza (Alberto Moreno, min.62) i Terrats (El Celso, min.62).


ÀRBITRE: Pizarro Gómez, madrileny. Va amonestar els locals David López i Yangel Herrera i el visitant Pino.


GOLS: 0-1, min. 10: Pino; 1-1, min. 24: David López; 1-2, min. 94: Gerard Moreno.


ESTADI: Montilivi. 11.649 espectadors.