GIRONA-MALLORCA (2-1)

El Girona supera el Mallorca i segueix disparat cap a Europa

L’onze de Michel encadena la tercera victòria seguida gràcies a un gol de Taty Castellanos a 10 minuts del final

El Girona supera el Mallorca i segueix disparat cap a Europa

David Borrat / Efe

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Europa és un somni, i el somni és a l’abast de la mà del Girona, que tot just deixar anar el llast de l’angoixa per assegurar la permanència ha sortit disparat cap la part de dalt de la taula. Amb la tercera victòria seguida, la quarta dels últims cinc partits, alimenta l’ambició per aconseguir una cosa que mai es va proposar: sortir pel continent.

Va ser una victòria tan meritòria i valuosa com les 12 anteriors, perquè van plasmar la serietat d’un equip que no es deixa anar després d’haver obtingut el primer i únic objectiu, que era salvar-se. Bernardo i Taty Castellanos van expressar l’ímpetu de l’equip en les dues accions dels gols. 

Un equip seriós 

Sense saber si en tindrà prou amb la ratxa de l’equip per arribar a Europa (paraules majors, paraula tabú), Michel s’ha proposat superar els 51 punts de l’equip de Pablo Machín (2017-18) per batre el millor registre de la brevíssima història gironina a Primera i mantenir alta la motivació de l’equip, aliè a l’agonia dels seus congèneres que encara lluiten per la permanència. Té 47 punts, amb 15 per jugar-se.

El tècnic va fer retocs per assaltar la monumental defensa del Mallorca, amb dues esperades línies de cinc i quatre homes. L’acumulació de gentada va impedir trobar espais, tant els interiors com els que hi pogués haver a l’esquena dels defenses, de tan endarrerits que estaven. El Girona va sumar un 70% de possessió en el primer temps en la seva constant i infructuosa pretensió de moure els vermells. Només es mourien forçats amb un gol en contra que els tragués el puntet inicial que pretenien conservar.

El valor de l’estratègia

El gol Girona va arribar al tall del descans, en una falta lateral que va aprofitar Bernardo, que no es va despistar, com va fer Arnau, a reclamar un penal a l’àrbitre. La pilota va quedar sense amo i el capità va clavar un cacau que va sorprendre Rajkovic. Castellanos havia xutat als núvols quatre minuts abans, també producte de l’estratègia, una opció valuosa per marcar quan el joc és insuficient.

El Mallorca ni va trepitjar l’àrea de Gazzaniga. No li va fer falta per donar un ensurt: un ràpid contraatac per la banda esquerra el va culminar Antonio Sánchez amb un xut al pal des de fora de l’àrea.

Una altra pilota aturada 

I, com se suposava, Bernardo va fer sortir el Mallorca de la cova, cosa que va donar al Girona més facilitats per combinar. El jove Artero va il·luminar amb la seva aparició, sense que això es traduís en ocasions de gol. Sí que les va crear el Mallorca amb esporàdiques sortides, però igual de nul·les a l’àrea. Va haver de recórrer a la pilota parada mitjançant un penal de Bueno a Muriqi a l’agafar-lo en un córner.

El Girona es va reactivar immediatament, com un grup que es troba en ratxa, amb un xut de Romeu que va desviar Rajkovic primer i el travesser després, i l’aparició al segon pal de Taty Castellanos per rematar de cap una meravellosa centrada com si la pilota tingués el valor d’un visat internacional. .  n

Fitxa tècnica

Girona: Gazzaniga (7); Arnau (6), Bueno (4), Bernardo (6), Miguel (6); Romeu (7); Tsygankov (7), Martín (5), Reinier (5), Riquelme (6); Castellanos (7). Tècnic: Míchel (7). Canvis: Artero (7) per Reinier (m. 59); Hernández (5) per Miguel (m. 73); Stuani (s.q.) per Castellanos (m. 90); Yan Couto (s.q.) per Martín (m. 90); Callens (s.q.) per Tsynganov (m. 90).

Mallorca: Rajkovic (6); Sánchez (7), Hadzikadunic (5), Valjent (6), Copete (5), Costa (6); Amath (6) Morlanes (6), Ruiz de Galarreta (6), Lee Kang-in (7); Muriqi (7). Tècnic: Javier Aguirre (6). Canvis: Rodríguez (6) per Hadzikadunic (m. 66); Augustinsson (5) per Costa (m. 72); Rodríguez (s.q.) per Amath (m. 86); Grenier (s.q.) per Morlanes (m. 86).

Gols: 1-0 (m. 45+2), Bernardo. 1-1 (m. 80), Muriqi (p); 2-1 (m. 84), Castellanos.

Notícies relacionades

Àrbitre: Martínez Munuera (6), valencià.

Targetes: Bernardo, Hernández, Castellanos, Aguirre i Yan Couto.

Temes:

Futbol Girona FC