Simulació del descens

Un ‘superordinador’ prediu que aquests són els tres equips que baixaran a Segona Divisió

  • L’Espanyol esclata en un comunicat oficial contra els àrbitres

  • Luis García: «En quatre dies és impossible canviar les coses, falta més mala llet»

Un ‘superordinador’ prediu que aquests són els tres equips que baixaran a Segona Divisió
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La lluita per sortir de la zona de descens està que crema. Quan només falten deu jornades, la diferència de punts entre el penúltim classificat, el RCD Espanyol (27), i el desè equip de la classificació, el Celta de Vigo (36), és de només nou punts. Més enllà de l’Elx CF (13), que pràcticament està sentenciat a baixar a Segona Divisió, l’ordre de la resta d’equips de la part baixa de la taula és encara una incògnita.

Amb tot per decidir-se, l’empresa d’estadística avançada Opta ha recorregut a un ‘superordinador’ per calcular quins clubs tenen més probabilitats de perdre la categoria a final de temporada. Tal com ha mostrat DAZN, plataforma de ‘streaming’ amb els drets de LaLiga, aquesta màquina ha simulat fins a 10.000 escenaris possibles per extreure els percentatges i les conclusions respecte a aquest tema tan candent.

Paràmetres i resultats

Notícies relacionades

El ‘superordinador’ d’Opta ha basat les seves simulacions en barems històrics de cada club, així com en el seu ‘power ranquing’ o la situació actual de cada un. D’aquesta manera, s’han obtingut diferents percentatges que han servit per seleccionar tres ‘favorits’ per descendir. Els equips elegits han sigut l’Elx CF (99,9%), el RCD Espanyol (63,6%) i el Reial Valladolid (40,2%).

D’aquesta manera, si el simulador d’Opta té raó, equips com el València CF, que actualment ocupa l’antepenúltima posició i, per tant, es troba en zona de descens, acabarien mantenint la categoria.