Futbol

El Girona aconsegueix un triomf d’impacte a San Mamés contra l’Athletic (2-3)

L’equip de Míchel manté la seva gran dinàmica i s’imposa a Bilbao gràcies a un gol d’Aleix Garcia i dos en pròpia porteria dels blanc-i-vermells

2

El Girona ha fet un pas de gegant cap a la permanència amb una victòria d’impacte a San Mamés que li permet arribar als 30 punts. Un triomf en un partit fantàstic dels jugadors de Míchel i que només ha perillat en el temps afegit quan Raúl García ha aprofitat un regal de Gazzaniga per fer el 2-3. Abans, els gironins havien firmat una actuació brillant que els han permès situar-se 0-2 als 20 minuts gràcies a un gol d’Aleix Garcia i un altre en pròpia porta de De Marcos. Abans de la mitja part i després que Yuri retallés distàncies, un altre autogol de Vesga ha situat un 1-3 que feia fregar-se els ulls als fanàtics gironins. Malgrat el patiment final, el Girona ha acabat celebrant una victòria d’or, la segona fora de casa de la temporada.

En una posada en escena magnífica, el Girona no s’ha deixat intimidar per l’escenari i de seguida s’ha mostrat com un equip reconeixible. Només han hagut de passar quatre minuts perquè Aleix Garcia rebés de Tsygankov al vèrtex interior de l’àrea i, amb la cama esquerra, superés Unai Simón amb un xut de rosca. El partit es posava de cara per als de Míchel, que veien com el porter basc evitava el segon en una ocasió de Castellanos després d’un greu error de Vesga. Simón no ha pogut fer res per salvar una pilota rebotada de De Marcos que ha acabat en autogol.

Regal de Gazzaniga i Valeri

El setge del Girona a San Mamés donava fruits i amb 20 minuts el marcador reflectia un 0-2 deliciós. L’Athletic hi ha reaccionat tímidament i, sense fer res excepcional, s’ha trobat amb un gol de Yuri amb un xut creuat de fora l’àrea. Per mil·límetres, el conjunt basc no ha empatat en una rematada no validada de Williams. El Girona ha aturat l’intent i, abans del descans, la sort li ha tornat a somriure quan Vesga, amb el cap, ha enviat la pilota al fons de la seva pròpia porteria.

L’Athletic ha fet un petit pas endavant a la represa que el Girona ha contingut sense problemes. Fins i tot, Agirrezabala ha tret una gran mà al xut de Riquelme a boca de canó que hauria sentenciat. La lesió de Morcillo deixava l’Athletic amb 10 i aplanava encara més el camí de la victòria. Tot i així, un regal de Gazzaniga després d’una passada enverinada de Valeri ha permès a l’Athletic entrar al partit i posar emoció al temps afegit.

Fitxa tècnica

Athletic: Simón (m.46, Agirrezabala), De Marcos (m.77, Capa), Yuri , Yerary (m.67, Lekue), Tabicas, Vesga, Sancet (m.77, Morcillo), Guruzeta (m.46, Raúl García), Muniain, Iñaki Williams i Berenguer.

Girona: Gazzaniga, Arnau, Javi Hernández (m.60, Miguel Gutiérrez), Juanpe, Bueno, Romeu, Aleix Garcia, Tsygankov (m.80, Reinier), Castellanos (m.80, Stuani), Borja García (m. 70, Valeri) i Riquelme (m.70, Iván Martín).

Gols: 0-1, m.4, Aleix Garcia; 0-2, m.19, De Marcos (en pròpia porteria); 1-2, m.35, Yuri; 1-3, m.45+1, Vesga (en pròpia porteria); 2-3, m.89, Raúl García.

Àrbitre: Díaz de Mera Escuderos (castellanomanxec). VAR: González González (comitè castellanolleonès). Ha amonestat De Marcos, Raúl García, Muniain, Yeray, Tabicas i l’entrenador Ernesto Valverde (Athletic) i Castellanos, Arnau, Romeu, Gazzaniga i Bueno (Girona).

Estadi: San Mamés 42.816 espectadors.