Futbol internacional

El City assalta el liderat de la Premier després de vèncer al camp de l’Arsenal

Els gols de De Bruyne, Grealish i Haaland propulsen l’equip de Guardiola a l’Emirates (1-3)

El City assalta el liderat de la Premier després de vèncer al camp de l’Arsenal

Glyn Kirk / AFP

3
Es llegeix en minuts

 Per primera vegada des de la segona jornada de la Premier League, el Manchester City és líder. I ho és perquè va guanyar al camp de l’Arsenal, un lloc inexpugnable fins aquest dimecres, on els de Pep Guardiola es van emportar la victòria per 1-3 gràcies als gols de Kevin de Bruyne, Jack Grealish i Erling Haaland, que va desequilibrar el partit amb la seva generositat i un gol.

L’Arsenal, líder durant 20 jornades seguides, va cedir la primera plaça amb l’assalt al seu temple de l’Emirates. El City, encara marejat per les acusacions d’irregularitats financeres, es fa fort sobre el terreny de joc i va guanyar al camp on l’Arsenal de Mikel Arteta només havia cedit quatre punts en tota la temporada.

Una vaselina preciosa de Kevin de Bruyne amb l’esquerra i un xut amb la dreta de Jack Grealish, els dos gols amb l’ajuda d’un desafortunat Tomiysau, van desestabilitzar un Arsenal que encara té un partit menys que el City, però que ja es veu per sota a la taula a igualtat de punts, a causa de la millor diferència golejadora dels ‘Sky Blues’. Haaland, actiu amb la seva generositat en l’1-2 i causant de l’1-3, va tornar a la nòmina anotadora del City tres partits després.

Mestre i alumne

El duel entre mestre i alumne se’l va emportar Guardiola, després d’una tèbia salutació entre els dos tècnics abans del xiulet inicial. En el terreny esportiu, el de Sampedor va tornar a optar per la defensa de tres centrals, sense carrilers, però aquesta vegada va esmenar el seu error del Tottenham de fa 10 dies. Aquesta vegada sí que va ficar De Bruyne com a titular. I el belga va correspondre. Als 24 minuts va caçar un erràtic enviament enrere de Tomiyasu i amb una vaselina amb la cama «dolenta» va superar Aaron Ramsdale, que es va quedar a mitja sortida.

El gol va ratificar el pla del City, que s’estava emportant sonores xiulades de l’Arsenal per les pèrdues de temps d’Ederson, que va ser amonestat ja en el minut 30. Una cosa inèdita per a un porter, que a més va poder anar-se’n al carrer abans de temps.

Per a incredulitat de tot el City, Anthony Taylor va xiular un penal d’Ederson a Nketiha, quan aquest ja havia xutat, i Bukayo Saka no va fallar des dels 11 metres.

Merescudament, ja que estava sent millor, l’Arsenal va tornar al partit just abans del descans, però l’aturada no el va beneficiar.

Molt superior

Va sortir millor el City a la segona meitat, amb més clarividència a dalt i va vorejar el gol quan Gabriel va fer caure Haaland dins de l’àrea. Es va salvar l’Arsenal per un fora de joc previ del noruec, però allà es va esgotar la sort dels d’Arteta.

Uns minuts després, Haaland va ser generós i en lloc d’encarar la porteria va cedir a Gundogan la pilota a la frontal. L’alemany va seguir la cadena i va obrir perquè Grealish, ja dins de l’àrea, rematés amb la cama dreta. La pilota va tocar Tomiyasu i es va enverinar. 1-2 i sensació de cop d’autoritat a la lliga.

Notícies relacionades

Haaland, que acumulava tres partits sense marcar, la seva pitjor ratxa al City, va liquidar el partit quan l’Arsenal encara somiava empatar. De Bruyne va posar una centrada lateral i Haaland, amb un 1-3, va marcar el gol de la sentència.

Aquí acaba, de moment, el liderat d’un Arsenal que queda amb 51 punts, els mateixos que el City, que té millor diferència de gols (+36 per +26). L’única nota positiva per als ‘Gunners’ és que tenen un partit menys que el City, que ja agafa empenta per a la seva cinquena Premier League en els últims sis anys.

Arsenal, 1 - Manchester City, 3

Arsenal: Ramsdale; Tomiyasu (White, m.83), Saliba, Gabriel, Zinchenko; Jorginho, Xhaka (Vieira, m. 83), Odegaard; Martinelli (Trossard, m. 76), Nketiah i Saka.


Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Aké; Gundogan, Rodri, Silva; Grealish (Foden, m. 77), De Bruyne (Phillips, m. 87), Mahrez (Akanji, m. 61) i Haaland.


Gols: 0-1. De Bruyne, m. 24, 1-1. Saka, m. 42. 1-2. Grealish, m. 72 i 1-3. Haaland, m. 82.


Àrbitre: Anthony Taylor va amonestar Tomiyasu (m. 48), Nketiah (m. 64) per part de l’Arsenal i Walker (m. 34), Ederson (m. 36), Silva (m. 45+2) i Grealish (m. 62) per part del City.