A Granada

El Barça surt com a favorit en la Copa Espanya de futbol que comença demà

  • L’equip blaugrana obre la competició dijous amb el primer partit de quarts de final, que l’enfronta al Viña Albali Valdepeñas

El Barça surt com a favorit en la Copa Espanya de futbol que comença demà

FCB

3
Es llegeix en minuts

Els vuit millors equips de la primera volta a la Lliga Nacional de Futbol Sala mesuren les seves forces entre aquest dijous i diumenge en la Copa d’Espanya, torneig que es disputa al Palau dels Esports de Granada i al qual el Barça arriba com a favorit, dominador de la competició i líder del campionat.

El conjunt blaugrana, que ha guanyat 16 dels seus 19 partits de lliga, defensarà a Granada el títol aconseguit el 2022 a Jaén, el tercer en els quatre últims anys en aquest torneig. Només dos equips més han sigut capaços de guanyar la Copa d’Espanya en alguna de les dotze edicions més recents i tots dos arriben a la cita com les principals alternatives als culers: l’Inter, amb quatre entorxats, i el Jaén, vencedor dos cops.

El Barça obre la competició dijous amb el primer partit de quarts de final, que l’enfronta a les 19.00 hores al Viña Albali Valdepeñas, que pretén ser un dels tapats de la Copa malgrat que no arriba en el seu millor moment a l’haver perdut dos dels tres últims partits en la competició de lliga. L’equip català, per la seva banda, sí que està en forma, ja que acumula 13 victòries seguides entre totes les competicions i no perd cap partit des de mitjans de novembre.

El derbi murcià

El segon partit de quarts enfrontarà aquest dijous a les 21.30 hores el BeSoccer UMA Antequera i l’Inter, matx del qual sortirà el rival del vencedor del duel entre Barça i Viña Albali Valdepeñas. La semifinal entre tots dos classificats es disputarà dissabte. L’Inter surt com a favorit, malgrat que ve de caure a casa en lliga davant el Xota, a causa de la crisi del conjunt malagueny, que va ser l’últim a aconseguir el bitllet per a aquesta Copa i que està passant per un mal moment de joc i resultats. El BeSoccer UMA Antequera ha enllaçat vuit partits seguits sense vèncer, i no guanya des de primers de desembre, tot i que buscarà a Granada la sorpresa davant un Inter contra qui va ser capaç d’empatar fa unes setmanes en la Supercopa.

Els dos enfrontaments de quarts de divendres es presenten molt més igualats: Jimbee Cartagena-El Pozo Múrcia Costa Càlida (17.45 hores) i Mallorca Palma Futsal-Jaén (20.00). La segona jornada de la Copa començarà amb un apassionant derbi murcià al qual els de la capital arriben quarts a la lliga després d’haver guanyat els seus quatre últims partits i els de Cartagena setens i perdent pistonada amb un triomf en les vuit jornades més recents. No obstant, en el seu únic enfrontament d’aquesta temporada va guanyar el Jimbee Cartagena, que està disposat a acabar a Granada amb el domini històric a la regió d’El Pozo Múrcia Costa Càlida.

La revelació de la temporada

El gran encreuament de quarts queda per al final amb el duel entre Mallorca Palma i Jaén, tercer i segon respectivament a la lliga i empatats a punts, que es juguen estar dissabte en la segona semifinal per enfrontar-se al guanyador del derbi murcià. El Jaén, que no perd des d’octubre amb 12 victòries i 3 empats en 15 partits des d’aleshores, comptarà a Granada amb el suport de la seva fidel afició, que es preveu que es desplaci de forma massiva i hi estarà com a casa.

Notícies relacionades

El Mallorca Palma és la gran revelació d’aquesta campanya i ho vol confirmar en la Copa d’Espanya, malgrat que hi arriba després de guanyar només la meitat dels quatre últims partits que ha jugat.

Després de les semifinals de dissabte, el guanyador de la Copa es decidirà diumenge en una gran final que començarà a les 18.00 hores. L’ambient a Granada està assegurat, ja que tots els equips portaran aficionats propis, molts d’ells amb desplaçaments massius, els abonaments per al torneig es van esgotar el mateix dia que van sortir a la venda i només queden unes quantes entrades de dia a la venda per als partits de dijous i diumenge.

Temes:

Futbol sala