Futbol

Ancelotti: «El que està passant no és culpa de Vinícius»

Ancelotti: «El que està passant no és culpa de Vinícius»
3
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’entrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, ha assegurat que les provocacions cap a Vinícius «no» són «culpa» seva i ha convidat a «canviar el focus» cap a una altra banda, a més d’afirmar que l’àrbitre Alejandro Hernández Hernández «s’ha oblidat» de la reiteració de les faltes per sancionar els jugadors de l’RCD Mallorca en la derrota dels blancs a l’Estadi Mallorca Son Moix (1-0).

«Tot el que ha passat i està passant no és culpa de Vinícius. Vinícius l’única cosa que vol fer és jugar a futbol; després hi ha un ambient que provoca, rivals que collen, que provoquen, que li fan falta... Això és el que passa. Crec que ha de canviar el focus, hem de mirar el partit d’avui i veure el que ha passat amb ell», va declarar en roda de premsa.

Vinícius va ser la presa de la defensa vermella, que es va saber sincronitzar per frenar i treure de polleguera el brasiler. Fruit d’aquesta frustració va arribar la groga per una trepitjada a Maffeo que li farà perdre’s per acumulació de targetes el partit del 15 de febrer contra l’Elx al Bernabéu.

Dolorosa derrota

A més, va lamentar que el col·legiat canari no mostrés més targetes grogues per reiteració als futbolistes del conjunt vermell, que van cometre un total de 29 faltes en tot el xoc. «Hi ha un àrbitre que diu quan és falta o és targeta. Del que s’ha oblidat avui és de la repetició de les faltes, perquè no han sigut faltes gaire lletges. En la primera part hem sortit del camp amb dues de grogues, Vinícius i Ceballos, i el Mallorca amb zero», va manifestar.

Sobre la derrota, el tècnic italià va confessar que «dol molt», sobretot perquè els impedeix retallar punts amb el líder FC Barcelona. «Ha sigut el partit que esperàvem: un partit dur, difícil, amb moltes faltes, amb moltes interrupcions. Els petits detalls han marcat el partit, perquè en general no ha sigut un mal partit, sobretot en la segona part. Ens ha afectat molt el gol encaixat, perquè ha sigut una de les poques vegades que el rival ha entrat en la nostra àrea, i el penal fallat», va remarcar.

Partit atípic

Notícies relacionades

«El partit, com a idea, no ha anat malament, però ha sigut un partit atípic, amb moltes interrupcions. No hem tingut el cap fred en la primera part i això afecta la Lliga. Hem de pensar en el Mundial, al qual arribem amb molta il·lusió, amb dificultats, però on esperem manejar-ho de la millor manera», va apuntar. «Jo no sé el que és més important ara. Tenim el Mundial i després tornarem a lluitar a la Lliga fins al final. No s’ha acabat encara, en tots els partits pot passar el que ens ha passat a nosaltres avui», va continuar.

En un altre ordre de coses, Ancelotti va explicar la baixa d’última hora de Thibaut Courtois i per què no va alinear d’inici ni Toni Kroos ni Luka Modric. «Toni va sortir tocat després del partit contra el València i era millor evitar problemes. Luka havia jugat un partit fa menys de 72 hores i no volia arriscar. L’equip, a nivell energètic, ha fet un bon partit, sobretot en la segona part. Courtois ha tingut un problema en un colpejament en l’escalfament i l’hem canviat. Veurem demà, avui no el permetia jugar», va expressar.