GIRONA-SEVILLA (2-1)

Una altra aparició de Yangel Herrera dona punts al Girona

El veneçolà desfà l’empat a dos minuts del final i segella la victòria a Montilivi contra un Sevilla que s’havia avançat i va tornar a enfonsar-se

David Borrat / Efe

2
Joan Domènech

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

Yangel Herrera va aparèixer en el minut 85 contra l’Espanyol i va salvar l’empat per al Girona. Una setmana després, una altra rematada del futbolista veneçolà va ser molt més valuosa a dos minuts del final del partit. No només per transformar un punt en tres, sinó perquè va mantenir enfonsat, per sota el Girona, un rival directe per la salvació. Un Sevilla que hauria d’estar en posicions europees. Qui ho havia de dir.

Yangel va tornar a donar punts i va desencadenar l’eufòria a Montilivi perquè va culminar un gran partit dels de Michel que havia començat fatal amb un imponent cop de cap de Nianzou en una falta indirecta. El bon joc del Girona del primer temps va continuar en la segona meitat, quan Stuani va fer la igualada 50 segons després que el joc s’hagués reprès passat el descans.

Un Girona convençut

El Girona no va deixar d’atacar a la recerca de la victòria, ben convençut del que feia. I, sobretot, convençut que podia superar un Sevilla decaigut i decadent. La setena jornada consecutiva sense perdre ha reforçat la confiança dels blanc-i-vermells fins al punt que l’equip ha superat les previsions de Míchel. El tècnic volia tancar la primera volta amb 20 punts i ja n’ha sumat 21.

Ara Míchel veu, amb satisfacció, el fruit de la feina feta en els entrenaments. L’evolució que ha experimentat l’equip amb el pas de les setmanes es tradueix en els resultats, que permeten que l’equip disfruti de la zona tranquil·la de la taula, a sis punts del descens que marquen el Sevilla i el Cadis, que jugarà demà dilluns.

Tot i així, el Girona continua concedint gols amb massa facilitat. Ahir li va tocar començar altre cop amb la càrrega d’un marcador advers després d’un cop de cap de Nianzou massa fàcil, en una acció a pilota aturada. El Sevilla podia manar sense merèixer-ho. El joc i les ocasions eren del Girona, que va arrencar el duel amb ritme, però fallant en excés i encaixant un gol. Una cosa que no canvia.

El doble d’ocasions

Així va discórrer el primer temps, perquè el conjunt andalús no va pretendre millorar el premi que havia rebut. Prou en tenia de contenir el Girona, que va fabricar el doble de rematades (19 a 10) al marc del vell conegut i estimat Bono. Stuani, que tornava a la titularitat en absència de Taty Castellanos, va tenir dues ocasions; Aleix Garcia, Oriol Romeu i Iván Martín una cada un.

L’equip gironí va tenir la virtut de no decaure en el seu afany ni de sucumbir als dubtes contra un conjunt més expert. El pas pel vestidor va reforçar els futbolistes, que van veure la llum ben aviat gràcies al gol de Stuani després d’una magnífica passada de Toni Villa. El capità va poder tornar a marcar poc després quan el duel entrava en una fase d’equilibri. A Sevilla ja han saltat les alarmes.

«Hem de començar a entendre que no es pot fallar», va verbalitzar Ivan Rakitic després del partit, quan una pèrdua de Nianzou –en realitat, un gran robatori de Valeri–, va deixar Yangel sol davant un descol·locat Bono.