La jornada de Lliga

El Girona busca l’equilibri per deixar de ser un equip de dues cares

  • Només el Reial Madrid (36) i el Barça (35) han marcat més gols que el Girona a LaLiga (24), però els blanc-i-vermells són el quart conjunt que més gols ha encaixat (26). Els catalans reben aquest dissabte el Sevilla, «un equipàs pensat per jugar competició europea», assegura Míchel.

El Girona busca l’equilibri per deixar de ser un equip de dues cares
3
Es llegeix en minuts

«¿Per què volem tanta pilota si arribem a l’últim terç i no som capaços de xutar?», es lamentava Míchel Sánchez, entrenador del Girona en la roda de premsa posterior al partit contra l’Espanyol a l’RCDE Stadium (2-2). El conjunt gironí, en canvi, té mes problemes darrere que a dalt. Practica un futbol alegre en atac, però les desconnexions defensives en forma de pèrdues o errors individuals el penalitzen en excés, i això provoca que el Girona sigui l’únic equip de Primera que encara no ha deixat cap porteria a zero aquesta temporada.

Pols oposats

Els contrastos a les àrees del conjunt català són extrems. Només el Reial Madrid (36) i el Barça (35) han fet més gols que el Girona (24). Alhora, els blanc-i-vermells han encaixat 26 gols en 16 partits. Fins aquesta jornada, únicament la xarxa del Celta, el Cadis (tots dos amb 27 gols) i l’Elx (34) havien sigut perforades més vegades.

Si bé és veritat que, els últims anys, el gol a Girona ha sigut monopolitzat per Cristhian Stuani, la responsabilitat anotadora està sent repartida aquest curs. L’uruguaià, als 36 anys, ha adquirit un rol de revulsiu en benefici de Taty Castellanos, titular les 16 jornades, a causa del desgast físic que comporta la pressió que Míchel exigeix als seus.

L’argentí va veure la cinquena groga a Cornellà i, si no hi ha cap sorpresa, el màxim golejador històric del club ocuparà el seu lloc. Tots dos són els pitxitxis de l’equip amb quatre dianes, tot i que jugadors d’altres línies com Riquelme (tres gols), Samu Sáiz, Iván Martín, David López i Arnau Martínez (tots amb dos) també estan aportant en l’aspecte ofensiu. Fins a 11 futbolistes del conjunt gironí han vist porteria aquesta campanya. Només el València supera aquest registre (14).

Míchel no variarà el seu estil malgrat els extrems a les àrees, com ja va reiterar estant en zona de descens a Primera RFEF l’octubre deL 2021. El madrileny, tanmateix, és conscient que és urgent tallar la sagnia defensiva. «Fem moltes coses bé, però xutem igual que el rival. Per això, és millor protegir-se i sortir a la contra», va comentar, visiblement molest amb les facilitats que el seu equip dona en camp propi.

La joventut de la defensa

Un altre dels contrastos a la plantilla és l’edat dels seus defenses, així com la seva experiència en l’elit. Tot i que veterans com Juanpe (31) i Bernardo (33) han sigut assenyalats per l’afició en determinats moments, el present curs està sent el de l’estrena d’Arnau Martínez (19), Yan Couto (20), Javi Hernández (24) i Santi Bueno (24) a Primera.

Notícies relacionades

En aquest grup també es pot incloure Miguel Gutiérrez (21), malgrat els nou partits que va disputar amb el primer equip del Madrid abans d’aterrar al Girona. «Tenim joves de molt talent, però amb alts i baixos que ens fan ser a la corda fluixa. El club accepta el repte de continuar millorant-los. Creiem que tenen un potencial enorme i ens donaran rendiment», va analitzar Míchel després del partit contra el Rayo Vallecano a Montilivi (2-2), el primer de LaLiga després de l’aturada mundialista. 

Aquest dissabte li espera una prova contra el Sevilla a Montilivi (16.15h). El conjunt andalús és tres punts per darrere, la mateixa distància que separa els catalans del descens. «És un equipàs pensat per jugar competició europea. Amb Sampaoli són verticals i exerceixen una pressió alta. Hem de controlar la pilota i els seus contraatacs. Tenen futbolistes molt bons en atac. Serà un partit obert i difícil. La dificultat és gran, però podem guanyar qualsevol», va afirmar Míchel.