Futbol

El gallec Stefan Bajcetic creix al Liverpool de Klopp

  • Format en el planter del Celta, el migcampista de 18 anys es va convertir contra l’Aston Villa en el segon golejador espanyol més jove de la història de la Premier, per darrere de Cesc Fàbregas

A1-162541560.jpg

A1-162541560.jpg / Oli Scarff / Afp

2
Es llegeix en minuts
José Carlos Sorribes
José Carlos Sorribes

Periodista

ver +

En el minut 81 de l’Aston Villa-Liverpool, Stefan Bajcetic Maquieira es va convertir, en la visita a l’equip d’Unai Emery, en el segon golejador espanyol més jove en la història de la Premier. Amb 18 anys i 65 dies, el jove nascut a Vigo es va situar per darrere de Cesc Fàbregas (17 anys i 113 dies), que ho va fer amb l’Arsenal el 2004, en aquesta classificació d’anotadors precoços. Format en el planter del Celta de Vigo, el cognom serbi del jove futbolista del Liverpool s’explica perquè el seu pare va jugar al club gallec entre 1994 i 1997. La ciutat va atrapar Srdan Bajcetic, casat amb una dona de Vigo, com revela el segon cognom de la promesa dels ‘reds’. L’excentrecampista serbi es va retirar com a jugador a la Lliga xinesa el 2005, i avui és l’entrenador del tercer equip del Celta.

El seu fill va fer dimarts a la nit un pas de gegant en la seva progressió com a futbolista. «El millor moment de la meva vida, una cosa amb què he somiat des que vaig començar a jugar a futbol, tota la feina val la pena amb moments com aquest. Gràcies per tots els missatges», va publicar a les xarxes socials després de marcar el seu primer gol amb el Liverpool, club al qual va arribar el febrer de l’any passat i amb el qual va firmar al novembre el seu primer contracte professional. Els observadors dels ‘reds’ van veure en un central alt (1,85) un futur que avui és gairebé present de la mà de Jurgen Klopp, que l’ha reconvertit en migcampista en les seves aparicions en el primer equip per la seva bona tècnica, sortida de pilota i desplaçament llarg.

Internacional sub-19 amb Espanya

Notícies relacionades

Després de jugar alguns partits amistosos, el tècnic alemany el va fer debutar en partit oficial en la quarta jornada de la Premier, el 27 d’agost, en la històrica golejada contra el Bournemouth (9-0), per jugar els últims 20 minuts de partit. Cinc dies abans Santi Denia l’havia convocat per a un parell d’amistosos de la selecció sub-19. Va repetir en la llista al novembre per a dos partits de preparació més.

A aquell debut d’agost l’han seguit més aparicions en el primer equip del Liverpool en partits oficials, com la titularitat en el recent enfrontament a la Carabao Cup contra el Manchester City, que es va emportar l’equip de Pep Guardiola per 3-2. Millor record li deu quedar, sens dubte, de la jornada del Boxing Day pel gol de l’1-3 definitiu contra l’Aston Villa i per l’abraçada de l’os que li va fer el seu capità, Virgil van Dijk, després de marcar-lo.