Champions femenina

El Barça perd la seva imbatibilitat davant un efectiu Bayern

Les concessions defensives condemnen l’equip blaugrana, que talla la seva ratxa de 14 triomfs a l’Allianz Arena (3-1)

UWCL

2
Luis Mendiola

La ratxa immaculada de 14 victòries del Barça aquesta temporada es va tallar a Munic. El Bayern va saber jugar millor les seves cartes i va aprofitar les concessions de la defensa blaugrana per imposar-se per 3-1 i ajornar la classificació matemàtica per als quarts de final de l’equip de Jonantan Giráldez, que encara es manté com a líder del grup D, tot i que empatat a punts amb l’equip alemany.

El Bayern no va trigar a demostrar que és un equip amb fermes aspiracions també a Europa. Impulsat per les grades de l’Allianz Arena, on es va traslladar el partit, va trobar en la seva primera arribada a porta el gol, en una rematada modèlica de Bühl arribant des d’enrere, després que l’equip alemany recuperés una pilota als voltants de l’àrea barcelonista. La pressió alta que van exercir les jugadores d’Alexander Straus va tornar a tenir premi tot just sis minuts després, en una contra per la banda contrària, rematada per Magull, que va fer evident els dubtes que està arrossegant en els últims temps el Barça.

Va haver de trobar-se l’equip de Jonatan Giráldez amb un inesperat 2-0 en contra als 10 minuts per despertar i recuperar la seva millor versió. Amb un protagonisme creixent del centre del camp i, sobretot, d’Aitana Bonmatí, el Barça es va apropiar del partit amb el seu futbol de toc i associació que va obligar el Bayern a fer-se enrere sense cap pudor, còmode també defensant el resultat davant la pèrdua de la pilota. Aquest absolut domini, tanmateix, no va permetre a les blaugrana generar i només va donar per a una rematada amb perill de Crnogorcevic (m. 31) abans del descans.

Domini estèril

L’entrada de Paralluelo i Engen i un protagonisme més gran de Bonmatí va recuperar el perfil més dominant del Barça en la represa. Per dues vegades va fregar l’equip blaugrana el gol, en una rematada de Bonmatí (m. 47) i un cop de cap de Crnogorcevic (m. 57) salvat per Grohs, la portera alemanya. Però en ple assetjament barcelonista, el Bayern va tornar a colpejar en una contra aïllada molt ben resolta per Schüller.

Va ser en una acció de murriada de la brasilera Geyse quan el Barça va trobar, finalment, porteria. La davantera blaugrana va aprofitar una indecisió de Grohs per arrabassar la pilota dels peus de la portera alemanya i retallar ràpidament (m. 64). Però la possessió clara de les blaugrana, el seu aclaparador domini, es va estavellar una vegada i una altra contra la defensa del Bayern, un equip molt físic que va resistir l’assetjament de l’equip català, malgrat els canvis realitzats per Giráldez en un intent d’afegir més pólvora a l’atac de l’equip barcelonista, que ara haurà de ratificar el seu pas directe a quarts el pròxim dia 21 de desembre en la visita del Rosengard.