Premier League

El Manchester United demandarà Cristiano per l’entrevista en la qual va criticar durament l’entitat

  • El United vol trencar el contracte del portuguès després de l’entrevista que va concedir a ‘Talk TV’ en la qual va esbombar l’estancament en el creixement de la institució d’Old Trafford

  • L’entitat anglesa ja li hauria comunicat a l’entorn del jugador que no torni al centre d’entrenament dels ‘red devils’ després del Mundial de Qatar

El Manchester United demandarà Cristiano per l’entrevista en la qual va criticar durament l’entitat

DPA

3
Es llegeix en minuts

El Manchester United demandarà Cristiano Ronaldo per les declaracions que el futbolista va realitzar en l’entrevista que va concedir recentment a ‘TalkTV’, amb el periodista Piers Morgan exercint de conductor, en la qual el portuguès va carregar durament contra el club d’Old Trafford.

Segons informa ‘The Guardian’, l’entitat anglesa ja s’hauria posat en contacte amb assessors judicials per agilitar el procés i amb l’entorn de Cristiano per fer-li saber que no haurà de tornar al centre d’entrenament dels ‘red devils’, a Carrington, després de la seva participació amb Portugal al Mundial de Qatar.

La llista de frustracions

A l’entrevista, Ronaldo va admetre que se sentia «traït» i va afirmar que no respecta el seu entrenador, Erik té Hag, perquè el tècnic neerlandès no el respecta a ell, a més d’assegurar que als propietaris –els Glazer– no els importa el club i que als alts directius els va faltar empatia cap a ell i la seva família després de la mort del seu fill nounat a l’abril.

Cristiano va afegir que té la percepció que algunes persones involucrades en el dia a dia del club no desitjaven la seva tornada a Manchester des de la temporada passada, quan va iniciar la seva segona etapa a l’equip després d’haver defensat la samarreta del United entre el 2003 i el 2009.

Un altre dels punts que Ronaldo va ressaltar a l’entrevista va ser l’estancament pel que fa al creixement de l’entitat. «El jacuzzi, el gimnàs, fins i tot la cuina. Tot està igual. Em va sorprendre molt veure les mateixes infraestructures que quan tenia 20 anys. Un club tan gran com el Manchester United s’ha quedat enrere en el temps», va lamentar.

Conseqüències del rampell

Aquestes paraules i acusacions han causat tot un terratrèmol en el club i entre la massa social de l’entitat, i evidentment, les conseqüències no s’han fet esperar. Dimecres passat, la lona amb la imatge del lusità que cobria una part dels exteriors d’Old Trafford va serretirada.

El malestar, però, ve de temps enrere. Cristiano ja va voler deixar el club l’estiu passat, una cosa que se li va negar des de l’entitat. El portuguès acaba el contracte el mes de juny vinent, tot i que la idea de la propietat és que no l’arribi a complir. Ronaldo percep aproximadament uns 575.000€ setmanals, segons apunten des d’Anglaterra.

Entre altres estirabots, destaquen les dues vegades que Cristiano, sent a la banqueta, va optar per enfilar el túnel dels vestidors d’Old Trafford abans d’acabar el partit. Ho va fer en un amistós contra el Rayo Vallecano i en un partit de Premier League contra el Tottenham. En la segona ocasió, el lusità va ser apartat temporalment de l’equip i multat amb una sanció d’uns 860.000 €.

La situació per la qual passa l’exjugador del Reial Madrid no només afecta l’ambient del seu club, també el vestidor de la selecció portuguesa, la qual el 24 de novembre debuta al Mundial de Qatar contra Ghana. La freda salutació entre Ronaldo i Bruno Fernandes (company seu en el conjunt anglès i al combinat nacional) quan es van veure per primera vegada després de la polèmica entrevista n’és un clar exemple.

Notícies relacionades

Si es pot treure alguna conclusió de la tornada de Cristiano als ‘red devils’ és que les segones parts no sempre han sigut bones. L’atacant portuguès va brillar amb llum pròpia sota les ordres de Sir Alex Ferguson. Era un jove extrem habilidós, potent, amb desimboltura i una gran tècnica regatejadora. No en va, el Reial Madrid va dipositar 94 milions d’euros a les arques del United a l’estiu del 2009, i així es va convertir, aleshores, en el fitxatge més car de la història del futbol.

La pèrdua d’un estatus llegendari

Campió de la Champions League amb el club anglès el 2008, Ronaldo també va enllaçar tres cursos guanyant la Premier League (2007, 2008 i 2009). A Old Trafford, el portuguès era un heroi de culte, considerat una llegenda per molts dels seus seguidors. Ara, als seus 37 anys i amb cinc Pilotes d’Or en el seu historial (només un aconseguit amb el United, el 2008), el mal és irreversible i la idea és que Cristiano no torni a jugar un partit amb la samarreta ‘red devil’, per la qual cosa sortirà per la porta del darrere, amb les relacions completament trencades amb el club i, en conseqüència, amb gran part de l’afició que el va veure créixer fins a convertir-se en un dels grans futbolistes de la història.