Futbol

L’Espanyol, exigit a guanyar el Valladolid per escapar-se de la zona de descens

L’Espanyol, exigit a guanyar el Valladolid per escapar-se de la zona de descens

RCDE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Espanyol rep aquest diumenge el Valladolid a l’RCDE Stadium amb la imperiosa necessitat d’una victòria que suavitzi les crítiques i els foragiti de la zona de descens, perillosament a prop.

Els responsables esportius del conjunt català exhibeixen un discurs optimista: confiança en el seu joc, en la seva millora i convenciment en el fet que els marcadors positius arribaran. Més enllà d’això, els errors individuals estan perjudicant el rendiment d’un bloc que només ha guanyat una vegada en aquesta campanya, contra l’Athletic a San Mamés (0-1).

El Valladolid suposa una nova revàlida per als jugadors de Diego Martínez. El cos tècnic desconfia del rival d’aquest diumenge, i enalteix els seus recursos ofensius i la moral alta amb què arribaran a l’estadi català després de derrotar el Getafe en l’anterior jornada (2-3).

Les preguntes d’aquest nou examen per a l’Espanyol queden clares: millorar la seguretat defensiva –amb 16 gols, és dels equips que més n’encaixa–, evitar els errors individuals, sobretot a la porteria, i mantenir les bones sensacions a dalt. En aquest sentit, Joselu, amb sis dianes, viu en estat de gràcia.

Balanç igualat

Rubén Sánchez i Gori són baixes segures per a aquest compromís contra el Valladolid, confirmades per l’entrenador gallec en roda de premsa. L’Espanyol, històricament, presenta bones xifres contra el Valladolid al seu estadi. Ara bé, en les últimes cinc temporades el balanç està molt igualat: dues victòries, dos empats i una derrota per als periquitos. Aquesta ensopegada es va produir en l’última visita, en la 2019-20 (0-2).

El Reial Valladolid viatja a Cornellà amb el sistema tàctic bastant clar com ha apuntat el seu tècnic, José Rojo ‘Pacheta’, però amb dubtes sobre qui sortirà d’inici com a jugador més avançat i, per tant, com a principal referent ofensiu.

Si manté l’onze que va treure un punt contra el Betis, i que va controlar el joc durant la major part del partit, Pacheta tornaria a apostar per Sergio León com a nou, però aquesta setmana ha destacat el paper de Guardiola en el tram final d’aquest xoc contra els andalusos, «un jugador que aporta molt», ha advertit.

Pacheta ha advertit que el partit més important és aquest, perquè és el següent, i que hi estan centrats, ja que una victòria «permetria abordar els altres d’una altra manera», per això es preveu una continuïtat a l’equip per consolidar aquesta confiança dels jugadors.

Sap que els espera un partit «molt dur», ja que el rival «és bo i no està on hauria d'estar, i per tant sortirà ferit i amb ànsia de victòria, ja que a més compta amb grandíssims jugadors que ofereixen moltíssimes alternatives a un tècnic, Diego Martínez, que treballa molt bé», ha analitzat.

Alineacions probables:

RCD Espanyol: Lecomte; Óscar Gil; Sergi Gómez, Cabrera, Oliván; Edu Expósito, Vini Souza; Vidal, Darder, Puado i Joselu.

Valladolid: Masip; Fresneda, Joaquín, Javi Sánchez, Escudero; Aguado, Roque Mesa, Kike Pérez; Iván Sánchez, Sergio León o Guardiola, Óscar Plano.

Àrbitre: Mateu Lahoz (comitè valencià).

Notícies relacionades

Estadi: RCDE Stadium.

Hora: 18.30.