DUEL SENSE COLOR

El City aixafa el United en el derbi de Manchester (6-3)

Foden i Haaland es reparteixen un triplet cada un en una exhibició de futbol de l’equip de Guardiola

A1-157219776.jpg

A1-157219776.jpg / LINDSEY PARNABY (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No hi va haver més color que el celeste al derbi de Manchester. Un brillant blau cel que va fer envermellir d’ira i de vergonya els aficionats del United, que fins fa poc miraven els seus rivals del City per sobre de l’espatlla i que ara van amb el cap abaixat, incapaços d’aguantar la mirada dels seus conveïns. Un aclaparador 6-3 es va emportar el United en la seva visita a l’Etihad, tan clamorós al camp amb la diferència de joc com en la dimensió que va adquirir el marcador, bastant conforme amb la pallissa rebuda.

Entre Phil Foden i Erling Haaland van firmar la destrossa causada a l’etern rival, repartint-se tots dos un triplet de gols, i van eclipsar el treball valuós de jugadors com Kevin de Bruyne (dues assistències) i Bernardo Silva, fins i tot de Manuel Akanji, una roca en el xoc. El 4-0 del descans va deixar el duel vist per a sentència i la relaxació local va tolerar els tres gols visitants per maquillar els blaus.

Si Erik ten Hag havia de modernitzar el United i projectar-lo al nivell dels altres grans de la Premier, el club va quedar acomplexat per la pallissa rebuda contra el vigent campió. La batuta de Pep Guardiola va harmonitzar els tempos dels seus futbolistes sobre la gespa, que anaven apareixent i desapareixent per tot arreu, sense que fossin detectats. No va tenir temps el tècnic holandès de donar les primeres instruccions que ja va veure l’equip tancat enrere empès pel futbol vertiginós dels blaus, que van anotar aviat (Foden, m. 8) i van debilitar la defensa vermella amb les targetes que van veure Dalot i Malacia, incapaços de frenar Foden i Grealish a les bandes.

Notícies relacionades

Haaland va rebre dos bombons de De Bruyne, primer en un córner i després en un centre passat (m. 34 i 37) i Foden va igualar el parell del gegant noruec gràcies a aquest (m. 42). Antony va despertar el City de l’ensopiment a la represa (m. 56) i, efectivament, Haaland consumava el seu triplet (m. 64) abans de facilitar que Foden aconseguís el seu (m. 72). Quatre canvis va fer Guardiola pensant en la Champions –una circumstància que no té el United–, i Martial ho va aprofitar per reivindicar-se amb els dos últims gols (m. 84 i m. 91) que molts aficionats vermells no van veure. Ja havien marxat del camp.

Haaland va jugar a l’amagatall amb Varane, igual que Foden desbordava Malacia per la banda i es presentava davant l’excentral madridista, desconcertat amb tant davanter davant, als que sumava un hiperactiu Grealish i sense que Lisandro Martínez s’assabentés de la pel·lícula. Casemiro va entrar amb el 4-1. Ten Hag es va estalviar la humiliació de treure Cristiano Ronaldo al camp per evitar les bromes dels aficionats celestes. Alguns van aplaudir el segon gol del rival (6-2) amb evident ironia.