UN TÈCNIC SENSE RESPOSTES

El Liverpool entra en crisi després de ser golejat a Nàpols

Klopp demana perdó als aficionats per la voluminosa derrota de Nàpols (4-1) en un inici de campanya amb només tres victòries en set partits

El Liverpool entra en crisi després de ser golejat a Nàpols

AFP7

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Vermells són els colors del Liverpool i vermella és la llum d’alarma que s’ha encès a Anfield Road. La golejada encaixada a Nàpols (4-1) ha augmentat el to roig a una intensitat que ja no es recordava des dels principis de l’era que va iniciar Jürgen Klopp. El tècnic alemany va firmar l’octubre del 2015 i va trigar quatre anys fins a aixecar el primer títol. Ni més ni menys que la Champions del 2019. Al maig va ser finalista de la competició, al perdre contra el Madrid a París. Vermella és l’alarma i vermell és el color de les derrotes, inusualment abundants en aquest començament de temporada. Vermell és el to que adquireix la faç en un rampell de vergonya, el sentiment que predominava en Klopp al costat del del desconcert, més que el de la ira per la golejada encaixada. «Va ser una nit molt decebedora, així que he de demanar perdó», va admetre l’entrenador de 55 anys, al comparèixer a la sala de premsa de l’estadi Diego Armando Maradona després del 4-1 que li va infligir el Nàpols.

Res feia presagiar el ràpid enrogiment quan l’equip va vèncer per 3-1 en el partit inaugural de la temporada. Es va tractar d’un gran triomf contra el Manchester City, el gran rival, que a més va suposar la conquesta de la Community Shield (la Supercopa anglesa). A continuació van arribar dos decebedors empats (contra el Fulham i el Crystal Palace), una derrota en la visita al Manchester United, victòries sobre el Bournemouth (¡un 9-0!) i el Newcastle, empat en el derbi contra l’Everton i la sonora caiguda al volcà napolità.

Enyorant Thiago

«El partit va començar amb dos penals a favor d’ells, el Nàpols va jugar un gran partit i nosaltres, no. Aquesta és la primera explicació de la derrota», va comentar Klopp, conscient que era una anàlisi molt superficial, insuficient per raonar la indiscutible davallada del Liverpool.

«Ens van marcar un penal i en van fallar un altre, però els dos gols següents els els donem fets. Hauríem d’haver defensat millor. Amb el 3-0 vam tenir ocasions, però mai vam estar en el partit. Fins que no va entrar Thiago al camp, no recordo una sola pressió ben feta», va afegir el tècnic, al·ludint a l’enyorat migcampista, absent des del 6 d’agost per lesió.

Dues víctimes a la Champions

Efectuat el relat dels fets, venia el quid de la qüestió: exposar la causa comuna dels mals resultats. «Tot és molt evident, però, ¿per què ha passat? No puc respondre-ho ara. Deixa’m pensar-ho i et diré. Ara mateix és molt difícil assumir això», responia Klopp, que no temia per la destitució del seu càrrec.

La primera jornada de la Champions va causar dues víctimes: Thomas Tuchel, compatriota i col·lega al capdavant del Chelsea, en una situació molt semblant (tres victòries en set partits) i l’italoalemany Domenico Tedesco al Leipzig. El Chelsea va sucumbir en la visita al Dinamo de Zagreb (1-0) i el Leipzig va caure golejat per 1-4 contra el Shakhtar Donetz, amb l’agreujant que va ser a casa.

«No és que hàgim d’inventar un nou tipus de futbol, hem de millorar. Necessito temps per dir les coses correctes»

Jürgen Klopp / Entrenador del Liverpool

Respondre la pregunta

L’agreujant de Klopp, en canvi, recau en el fet que maneja una plantilla retocada al seu gust i cara. Ho va ser Alisson, ho va ser Virgil van Dijk i ho ha sigut Darwin Nuñez, que ha costat 75 milions pagats al Benfica per substituir Sadio Mané (32 milions cobrats al Bayern de Munic). Més barata ha sigut la incorporació del portuguès Fábio Carvalho i la cessió de l’exblaugrana Artur Melo, des de la Juventus, perquè ampliï el repertori tècnic amb què Thiago Alcántara dota el centre del camp.

«La pregunta és per què els nois no van jugar un bon partit. Així que és la meva feina resoldre-la. És la meva responsabilitat», reflexionava Klopp, sense amagar la seva desorientació. Descartava l’entrenador, això sí, mesures revolucionàries, com li demanaven els analistes. Els més durs van ser exjugadors reds com Jamie Carragher i Michael Owen, envermellits d’ira.

«Esperen que ho resolgui jo»

Notícies relacionades

«No és que hàgim d’inventar un nou tipus de futbol, hem de millorar. Necessito temps per dir les coses correctes perquè en aquest moment no està tot clar al 100%», va avançar abans de tancar-se a la ciutat esportiva de Melwood per trobar, amb els seus ajudants, les respostes abans de rebre el Wolverhampton aquest dissabte. «Segur que han de dir que és el moment ideal per enfrontar-se a nosaltres», va mussitar.

Klopp no prendrà decisions dràstiques ni espera que la junta del Liverpool les prengui amb ell, malgrat contemplar el pròxim acomiadament de Tuchel, tan campió d’Europa (2021) com ell. »¡Qui sap! Els nostres amos són diferents. Els nostres amos són bastant tranquils i esperen de mi que jo resolgui la situació i no pensen en ningú més per resoldre-la. Si un dia canvien de pensament m’ho diran», va concloure.