«NO HE PARLAT AMB RAÚL DE TOMÁS»

Diego Martínez: «Estic fotut, però content. ¿Dimitir? Rotundament no»

Diego Martínez: «Estic fotut, però content. ¿Dimitir? Rotundament no»

@RCDEspanyol

3
Es llegeix en minuts

«Estic fotut, però content. ¿Dimitir? Rotundament no. El meu compromís amb l’Espanyol i la seva afició és màxim. I remarco, sobretot, amb les persones que tinc al vestidor. És el mateix que el primer dia. Però cal fer un reajustament de les expectatives. Crec en aquests jugadors i crec en aquest equip, estic orgullós de ser entrenador de l’Espanyol». Més contundent no ha pogut ser Diego Martínez, el tècnic blanc-i-blau, després de l’irregular mercat de fitxatges que l’ha deixat «insatisfet com a qualsevol periquito».

No ha aconseguit la direcció esportiva que lidera Domingo Catoira en el club blanc-i-blau donar-li el que demanava i, a més, Raúl de Tomas, la gran estrella, va demanar sortir l’últim dia al Rayo Vallecano. L’operació, però, no es va poder concretar i continua sent jugador de l’Espanyol, tot i que no hagi disputat ni un sol minut en aquesta pretemporada. El malestar és més que evident.

«Estic molt content amb el vestidor que tinc, amb els jugadors que treballo dia a dia i per mi són els millors del món»

Diego Martínez, tècnic de l’Espanyol

L’Espanyol no ha complert els seus objectius, i ha deixat en una posició de debilitat l’entrenador, que surt al duel contra l’Athletic a San Mamés (diumenge, 16.15 h). I l’equip periquito ha començat malament el curs al sumar només un punt de nou de possibles, amb dues derrotes consecutives (0-2 amb el Rayo i 1-3 amb el Madrid, tots dos a casa).

«Ah, juguem partit demà. Ostres, és que se m’havia passat. ¿Athletic, club, no?», va dir amb ironia i molest per l’absència de preguntes sobre el duel de Bilbao. «¡Un Miura, eh!».

«Estic molt content amb el vestidor que tinc, amb els jugadors que treballo dia a dia i per mi són els millors del món», ha explicat l’entrenador llançant un missatge poderós per sostenir una plantilla envoltada de crítiques i recels. «Després de conèixer aquests jugadors durant aquests mesos, crec molt en les persones que hi ha», ha afegit després.

Els fitxatges que no van arribar

«Ha sigut un mercat molt difícil i molt complex, entenc que no ha sigut fàcil per a ningú», ha precisat el tècnic de l’Espanyol, qui ha reconegut que va demanar «quatre o cinc incorporacions fa una setmana i n’han arribat dues, una d’aquestes el porter, i per tant faltarien tres jugadors de camp. Ningú en pot quedar satisfet. Ni jo ni qualsevol periquito», ha afegit.

Va acabar el mercat i Raúl de Tomás continua a l’Espanyol. «És cosa del club i del jugador», s’ha limitat a dir el tècnic. «No he pogut gestionar res perquè no ha estat en condicions d’estar amb l’equip», ha afegit, indicant que no ha parlat amb el davanter després del tancament del mercat.

«Tots els jugadors que estiguin en plenitud de condicions i vulguin ser aquí per aportar el màxim al servei de l’equip ho faran», ha comentat l’entrenador blanc-i-blau. «El Raúl no ha pogut estar en condicions d’estar amb l’equip o, almenys, això ens ha manifestat ell».

No s’ha mostrat el tècnic rancorós amb el davanter. «Quan estigui en condicions d’estar amb l’equip, en serà un més. Jo la confiança la tinc en l’equip i els que volen estar aquí», ha indicat l’entrenador de l’Espanyol.

Sense tensió amb Catoira

Enmig de la tempesta que sacseja l’Espanyol, Diego Martínez ha volgut ser positiu. No ha buscat polèmica en cap moment. Ni tan sols ha posat en dubte la feina de Domingo Catoira, el director esportiu del club.

Notícies relacionades

«¿Tensió? La relació és molt bona i més consolidada encara, més enllà que debatem o discutim o contraposem. Jo, amb Domingo, solem coincidir futbolísticament bastant. Una altra cosa és que tots dos siguem conscients que els plans que teníem de mercat al cap és veritat que s’han quedat a mitges en molts sentits. Aquesta és la realitat».

I la realitat, com ha reconegut el mateix tècnic, «és que la plantilla ha quedat lluny de completar-se i de compensar-se com enteníem que era l’òptim, però competirem amb uns vuit equips en una Lliga de màxima igualtat i dificultat».