Futbol

La falta de reforços genera malestar a l’Espanyol

  • «Diego Martínez ha rebut la situació amb insatisfacció o enuig, però és un animal competitiu i se li passarà», admet Catoira

  • El president Chen Yansheng elogia el treball de la secretaria tècnica i la millora de la plantilla sense perdre jugadors clau

La falta de reforços genera malestar a l’Espanyol

Quique García / Efe

2
Es llegeix en minuts

El tancament del mercat d’hivern ha deixat molt males sensacions als despatxos del RCD Espanyol. La impossibilitat de complir totes les peticions del tècnic Diego Martínez, que parlava després del partit de lliga contra el Reial Madrid, de la necessitat de reforçar l’equip, almenys amb un jugador per línia i el final del serial Raúl de Tomás, que continuarà com a blanc-i-blau en contra del seu desitg, ha enterbolit l’ambient entre l’afició.

L’arribada de l’exblaugrana Martin Braithwaite, presentat aquest divendres a Cornellá  («tinc ganes de començar, ho donaré tot per l’equip», va assegurar) deixa un regust agredolç en la gestió per reforçar la plantilla. El conseller delegat Mao Ye i el secretari tècnic Domingo Catoira van intentar ahir justificar-se per la impossibilitat, sobretot, d’incorporar un central i també un extrem, dues de les prioritats del tècnic blanc-i-blau. 

«No hi ha hagut cap oferta per Raúl de Tomás en tot l’estiu», va explicar Catoira per analitzar la situació del davanter blanc-i-blau, el futur del qual ha estat en l’aire tot l’estiu i va reconèixer que el futbolista tenia interès per abandonar el club. «He parlat amb RDT. No és el millor moment per ell i està afectat. Ha sigut una conversa personal. Veurem com transcorren els pròxims dies. Ell ens va demanar escoltar l’oferta, l’única que ha arribat. En el moment que no era l’adequada, no s’accepta», va dir amb referència a la proposta d’última hora del Rayo Vallecano, que no complia les expectatives de l’entitat.

Sense fitxatges pendents

Sobre el marge de maniobra de l’Espanyol en funció de la sortida o no del davanter Raúl de Tomás, Catoira va matisar que no és veritat que hi hagués fitxatges pendents de la venda de l’atacant. «L’últim dia vam prioritzar les necessitats, com Braithwaite», va explicar Catoira, a qui van preguntar per la reacció de Diego Martínez al no complir les seves expectatives. «Ha rebut la situació amb insatisfacció o enuig, però és un animal competitiu i se li passarà».

Notícies relacionades

A la plantilla blanc-i-blava han arribat nou futbolistes: tres amb la carta de llibertat (Brian Oliván, Joselu Mato i Martin Braithwaite), dos amb traspàs (Edu Expósito i José Carlos Lazo), i quatre de cedits  (Vini Souza, Álvaro Fernández, Dani Gómez i Benjamin Lecomte).

El president Chen Yansheng, que va atendre també els mitjans de comunicació a l’RCDE Stadium, va posar en valoració alta la feina de la direcció esportiva, va remarcar que no té cap intenció de vendre l’Espanyol i es va mostrar molest pels rumors en aquest sentit.  «Li posaria una valoració alta a la secretaria tècnica, hem fitxat el millor entrenador possible i hi ha una millora global de la plantilla», va explicar Chen. «Diego Martínez era la nostra primera opció. Portem tres anys sense fer una venda gran, hem invertit i millorat la plantilla sense desprendre’ns de jugadors clau»