VENDA RÈCORD A ANOETA

El Newcastle pagarà 70 milions a la Reial Societat per fitxar Isak

jmexposito55951784 real sociedad s swedish forward alexander isak reacts during201122181641

jmexposito55951784 real sociedad s swedish forward alexander isak reacts during201122181641 / CRISTINA QUICLER

1
Es llegeix en minuts

El mercat de fitxatges s’ha convulsat amb l’operació que està realitzant el Newcastle. Està disposat a pagar 70 milions d’euros per Aleksander Isak, el davanter de la Reial Societat, en la que seria la venda més cara de la història del club basc.

Aquest moviment, revelat pel ‘Diario Vasco’, sacseja l’equip d’Imanol Alguacil perquè a tan sols set dies que es tanqui el mercat perd una de les seves referències en l’atac.

Però l’oferta anglesa, que podria augmentar fins als 75 milions incloent els cinc en variables, era irrefusable per a la Reial perquè col·loca el davanter suec, de 22 anys, al primer lloc del rànquing de vendes. I amb molta diferència.

Impacte en el mercat

El segon és Antoine Griezmann, que va deixar 54 milions a la caixa repartits en dos conceptes: els 30 milions que va pagar primer l’Atlètic i els 24 de plusvàlua quan el francès se’n va anar al Barça. Iñigo Martínez va costar a l’Athletic 32 milions treure’l d’Anoeta i el Madrid en va invertir 30 en Illarramendi i 30 més en Odriozola.

Ara, amb aquesta fortuna que rebria del Newcastle, la Reial ha d’entrar al mercat de davanters, amb el consegüent impacte en la resta de clubs. Amb la lesió de Carlos Fernández, Alguacil només compta amb Jon Karrikaburu. 

Notícies relacionades

Perd Isak, autor del gol diumenge passat al Barça, i necessita recanvis. I això que la temporada passada, en la qual va firmar sis gols en les 32 jornades de Lliga que va disputar, no va ser la millor del suec a nivell realitzador. El seu millor registre data de la temporada 20-21, en la qual va aconseguir 17 gols en 34 jornades.

La llista de candidats és àmplia i luxosa. I amb els diners que tindrien el club basc, més encara. En aquesta relació figuren, per exemple, Raúl de Tomás, que no ha jugat ni un minut encara amb l’Espanyol, Sadiq, el golejador de l’Almeria, un dels més buscats, o fins i tot En-Nesyri, el davanter del Sevilla, que ha sigut suplent en les dues primeres jornades de Lliga.