Futur incert

Raúl de Tomás, un interrogant obert

  • L’Espanyol no ha comptat amb el davanter madrileny en cap dels cinc partits que ha disputat en la pretemporada

  • La seva absència ha disparat la incertesa al voltant del futur del jugador, que té contracte en vigor fins al 2026

Raúl de Tomás, un interrogant obert

Pau Barrera / AFP

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Una absència va pesar com mai en l’amistós que va disputar l’Espanyol a Brighton aquest dissabte: la de Raúl de Tomás. El davanter madrileny, de 27 anys, encara no s’ha estrenat en la pretemporada blanc-i-blava després de cinc partits. L’argument que dona el club és que el futbolista segueix un pla individualitzat per posar-se al mateix ritme que els companys després d’haver-se incorporat 10 dies tard a la pretemporada. Però el futur del futbolista no deixa de ser un interrogant obert que continua sense resposta, alimentat en les últimes hores pels rumors del seu possible xoc dialèctic durant els primers dies amb el tècnic Diego Martínez.

Hi ha molts condicionants al voltant de la continuïtat de RDT, amb contracte fins al 2026 i una clàusula de sortida de 75 milions. Ningú amaga que per al club suposaria un negoci vendre’l, tot i que, fins ara, no ha arribat cap oferta en ferm per al seu traspàs. El davanter va arribar a l’Espanyol el 2020 procedent del Benfica per una quantitat de 20 milions, 2 en variables i un 20% sobre una futura venda, i es va convertir en el fitxatge més car en la història del club.

L’altre aspecte fonamental per definir el seu futur és la selecció espanyola. A menys de quatre mesos de la disputa del Mundial de Qatar, De Tomás té opcions sòlides de ser a la llista de Luis Enrique. De fet, ja va formar part de la convocatòria en l’última finestra de seleccions amb Espanya, tot i que va haver d’abandonar per una afecció respiratòria. Aquesta és la raó per la qual el club li va donar permís perquè s’incorporés més tard a la pretemporada.

Sense oferta en ferm

En l’hipotètic escenari d’una sortida, RDT hauria de sospesar molt bé els seus pròxims passos per jugar en un equip en el qual disposi de molts minuts que el mantinguin entre els candidats del seleccionador, situació que reforça les possibilitats que continuï a la plantilla de l’Espanyol.

No consta que hi hagi cap oferta en ferm pel futbolista, que en les últimes setmanes s’ha relacionat amb el Sevilla, tot i que també s’ha especulat amb destinacions a la Premier League i la Bundesliga, fins i tot com a possible substitut de Lewandowski.

De Tomás sempre s’ha mostrat content de l’etapa a l’Espanyol, però en els últims temps també ha alimentat els dubtes amb algun dels missatges que ha penjat a les xarxes socials. Aquesta mateixa setmana ha publicat una foto en l’entrenament, en què deia: «Un dia l’heroi, un dia el dolent. This is life».

Notícies relacionades

En aquestes dues temporades i mitja, el jugador format en el planter del Madrid ha sigut el jugador referència en l’atac de l’Espanyol. Incorporat en el tram final de la temporada 19-20, va marcar quatre gols, tot i que la seva arribada no va impedir el descens a Segona. En la 20-21, va ser peça clau en l’ascens amb els seus 23 gols i aquesta temporada passada, RDT ha acabat amb 17 gols i la seva excel·lent feina li va servir per a la trucada de la selecció.

RDT va abandonar divendres la concentració de l’equip a Marbella abans que els seus companys, amb el permís del tècnic Diego Martínez, que li ha donat uns dies abans fins que la plantilla es reincorpori als entrenaments aquest dimarts vinent a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. A Marbella, De Tomás ha seguit un pla específic, i s’ha exercitat al marge del grup amb diversos jugadors que no entren en els plans del preparador blanc-i-blau, com Dimata, Vargas i Wu Lei, amb els quals el club negocia la sortida.

Temes:

Espanyol