La pretemporada blanc-i-blava

L’Espanyol rep un dur repàs en la seva visita a Brighton

Un ‘hat trick’ de Trossard va reflectir la clara superioritat anglesa sobre l’equip de Diego Martínez, condicionat per les absències (5-1).

Efe

2
Luis Mendiola

L’Espanyol  va encaixar un duríssim càstig en el penúltim partit de la pretemporada disputat en el camp del Brighton, un dels equips destacats a la campanya passada de Premier, que el va superar en totes les facetes del joc (5-1). Un gol final de Joselu va maquillar lleugerament el repàs del conjunt anglès, tremendament superior en l’aspecte físic, a una sola setmana de l’inici de la Premier, i que va dominar en el segon temps amb un ‘hat trick’ del davanter belga Leandro Trossard.

La derrota, la segona en els cinc partits que ha disputat en la pretemporada l’equip blanc-i-blau (dijous l’equip va caure davant la Balompédica Linense), deixa molt males sensacions a l’equip que dirigeix Diego Martínez i fa evident la necessitat de reforçar la plantilla en totes les posicions per ser competitiu, més allà de les absències de peces importants per lesió com Puado, Embaba, Sergi Gómez i la ja coneguda absència de Raúl de Tomás. Cucurella es va quedar fora de l’alineació del Brighton, després que hagi sol·licitat el ‘transfer’ per fitxar pel City.

L’ Espanyol va entrar amb molta facilitat al partit i, al minut de joc, ja va generar una clara ocasió en un xut de Vinícius Souza. Però va ser un miratge. Molt més rodat, el Brighton va aplicar des dels primers minuts una pressió alta que va tancar l’equip blanc-i-blau a la seva àrea, i no va parar de generar ocasions clares, en què els centrals Cabrera i Calero es multiplicaven per allunyar la pilota.

La insistència del conjunt anglès va obtenir el seu premi al quart d’hora, quan Webster, lliure de marca, va entrar amb molta tranquil·litat a l’àrea per rematar un córner. Després del gol, semblava que l’Espanyol aconseguia espolsar lleugerament el domini amb un control més regular de la pilota, sobretot per part de Jordi Darder, l’home per qui passa tota la creació de l’equip. El Brighton, però, encara va disposar d’un parell d’ocasions clares més abans del descans, una rematada de March (min. 37) i una de Welbeck (min. 44).

Minuts de malson

La segona meitat va resultar un suplici per a l’Espanyol, que als dos minuts de la represa ja havia encaixat el segon, en un enviament de Trossart al centre de l’àrea, que Lewis va enviar a la xarxa amb una col·locada rematada de cap, que va deixar en evidència Benjamin Lecomte, el flamant fitxatge a la porteria, que va fer l’estàtua. Una rematada de Rubén Sánchez, en una pilota servida per Melamed, va ser la tèbia resposta dels periquitos abans que arribés l’allau dels locals a través de Trossard, autor d’un ‘hat trick’ en tot just un quart d’hora, explotant la debilitat de l’Espanyol a la banda esquerra, primer amb una boleia (m. 54), després amb una retallada en l’àrea petita i un xut ras (m 63) i, finalment, amb un centre al primer toc que el davanter belga no va perdonar. (m. 68).

Els canvis del Brighton en els últims minuts van donar una mica d’aire a l’Espanyol, que va aconseguir estirar-se i, finalment, va trobar el consol en el gol de Joselu, després de rebre desmarcat, un servei de Darder.