• La jornada s’ha vist entelada per la suspensió per culpa de la covid de diversos partits

REUTERS

2
Albert Guasch

Aquests dies es recordava a les xarxes socials que mai hi ha hagut un Boxing Day tan boig com aquell del 1963, en el qual es van marcar 66 gols en 10 partits. Eren temps en què els entrenadors es veien en la necessitat de demanar als futbolistes que es controlessin al beure el dia de Nadal perquè hi havia partit l’endemà. Se sospita que el 1963 les ordres dels tècnics no van ser ateses com havia de ser, en vista de la borratxera de gols.

El Manchester City i el Leicester semblaven determinats aquest any a homenatjar l’espectacle d’aquells dies, tot i que no es pot sospitar d’excessos líquids en aquests temps de Premier hiperprofessionalitzada. L’equip de Pep Guardiola es va emportar una victòria festiva, un 6-3 exuberant, gràcies a una primera part demolidora dels mancunians, contrarestada en la segona per un Leicester que es va negar a sortir humiliat de Manchester. Del 4-0 del primer temps van passar a un 4-3 que va deixar l’Etihad gelat, fins que Laporte i Sterling van tallar l’hemorràgia després de dos córners.

Sortida en bloc

El City va sortir en bloc i als 25 minuts ja guanyava per 4-0 amb gols de De Bruyne, Mahrez, Gundogan i Sterling, dos d’ells de penal. Quan el col·legiat va assenyalar el temps de descans, l’Etihad es va aixecar a ovacionar els seus. Havien sigut 45 minuts impecables. Però a la represa es va veure un partit diferent, una resistència del Leicester encomiable, ganes de dignificar el marcador, de no deixar-se trepitjar, i als 20 minuts havia col·locat el 4-3 al marcador. Malgrat que jugava sense diversos defenses titulars ni Jamie Vardy, que pateix una lesió que no el va deixar jugar ni un minut.

Per sort per al City, el desconcert va durar poc. Quatre minuts després del 4-3, Laporte va rematar de cap el 5-3. Sterling va col·locar el matalàs definitiu. Guardiola, al saludar Brendan Rogers al final de la trobada, va reconèixer amb la seva gestualitat l’encomiable actitud del Leicester.

Golejada de l’Arsenal

El City ja porta nou triomfs seguits per reafirmar-se com a líder, a sis punts del Liverpool, que aquest Boxing Day no ha disputat el seu partit contra el Leeds per l’abundància de casos de covid a les files de l’equip de Marcelo Bielsa.

Dos partits més també han sigut suspesos. Alhora va intentar el Crystal Palace que es posposés el seu partit davant el Tottenham al donar positiu el seu entrenador, Patrick Vieira, però la Premier no els va fer el favor. El Tottenham d’Antonio Conte es va imposar per 3-0. Un altre tècnic feliç és Mikel Arteta. L’Arsenal segueix en fase ascendent i va picar per 0-5 el Norwich, el cuer de la competició.