Premier League

La covid sacseja el Boxing Day

  • La Premier es prepara per viure la tradicional cita del 26 de desembre entre dubtes i partits ajornats.

  • El virus posa en perill una competició que espera disputar tres jornades en nou dies.

La covid sacseja el Boxing Day

EP

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Ni tan sols la covid ha pogut amb ell, tot i que l’ha deixat molt tocat. El Boxing Day, la tradicional jornada futbolera que se celebra a Anglaterra per Nadal, tornarà a reunir aquest diumenge famílies amb ganes de disfrutar del seu equip a l’estadi. No ho podran fer totes. El maleït virus ha sacsejat el programa amb partits ajornats i contagis de molts futbolistes, tant a la Premier com a la resta de categories. 

Hi ha dates amb un significat especial que estan marcades a sang i foc. El 26 de desembre n’és una. Mentre la pilota s’atura a la resta d’Europa, a Anglaterra roda amb més passió que mai. Així va passar per primer cop el 1860, quan el Sheffield FC, el club més antic del país, i el Hallam FC van jugar el primer partit de la història de clubs. Amb el temps aquest dia acabaria convertint-se en una festa de gran rellevància. 

Setmana intensa

Tot s’executa perquè el Boxing Day sigui una jornada plena de color, amb més presència que mai dels nens. La federació dissenya el calendari perquè s’enfrontin clubs de la mateixa àrea, de manera que el desplaçament de seguidors sigui més fàcil. El nom recorda el personal domèstic i la gent desfavorida que rebien caixes (‘boxes’ en anglès) amb menjar i diners dels seus caps o benefactors l’endemà de Nadal. 

La setmana ha sigut molt intensa a Anglaterra, amb reunions contínues des de dilluns per decidir si s’ajornava alguna de les jornades de Nadal (n’hi haurà 3 en 9 dies). La tradició va pesar més que la pandèmia i es va determinar seguir amb el programa previst, malgrat que s’anaven succeint els positius, entre altres els de figures reconegudes com Jorginho, Lukaku i Thiago Alcántara.

Les súpliques de Rafa Benítez

Notícies relacionades

Era evident que un Boxing Day al complet seria una missió impossible. Dijous ja es va confirmar l’ajornament de dos partits: el Liverpool-Leeds i el Wolverhampton-Watford, en els dos casos a petició dels equips visitants al no disposar de prou futbolistes per la covid. El Leeds, dirigit per Marcelo Bielsa, fins i tot va anunciar el tancament de la seva ciutat esportiva durant dos dies. Divendres es va cancel·lar el Burnley-Everton, tal com havia suplicat Rafa Benítez, el tècnic dels ‘toffees’. 

La Premier va lamentar «decebre» els aficionats i va assegurar entendre «la seva frustració», segons va explicar l’organisme en un comunicat en què prioritzava «la salut i el benestar» dels esportistes. També va introduir nous protocols per preservar el negoci en un calendari frenètic que inclou partits fins al 3 de gener. Si la covid ho permet.