FONS D’INVERSIÓ SAUDITA

La compra de Newcastle és «una vergonya per al futbol anglès», clama la promesa de l’assassinat Khashoggi

La compra de Newcastle és «una vergonya per al futbol anglès», clama la promesa de l’assassinat Khashoggi

Twitter

2
Es llegeix en minuts

La compra del Newcastle per par d’un fons saudita és «una vergonya per al futbol anglès», una adquisició duta a terme sense preocupar-se pels «drets humans» i «la justícia», va denunciar aquest divendres Hatice Cengiz, la promesa del periodista saudita assassinat Khamal Khashoggi.

«Estic realment trista. Suposo que els diners són més importants que tot en aquesta vida», va dir a ‘Sky News Cengiz’ un dia després de la compra de l’equip anglès per un consorci que inclou el fons d’inversió saudita, PCP Capital Partners, i els germans David i Simon Reuben.

El príncep hereu, assenyalat

El seu promès, Khamal Khashoggi, que va ser pròxim al poder saudita abans de convertir-se’n en un ferotge detractor, va ser assassinat el 2018 al consolat de l’Aràbia Saudita a Istanbul. El príncep hereu saudita, Mohamed bin Salman, va ser assenyalat per responsables turcs i nord-americans com qui va ordenar l’assassinat. ‘MBS’ va dir més tard que assumia, com a dirigent, la responsabilitat de l’assassinat, però va negar tenir-ne coneixement abans que es cometés.

L’adquisició del club del nord-est d’Anglaterra, que pertanyia a l’empresari britànic Mike Ashley des de feia 14 anys, està xifrada en uns 350 milions d’euros pels mitjans de comunicació britànics. El fons d’inversió sobirà saudita ostentarà el 80% de les accions.

Crida als aficionats

Notícies relacionades

«¿Com poden els jugadors, els seguidors i el director del Newcastle acceptar aquesta situació?», es va preguntar Hatice Cengiz. «¿On són els valors? ¿On són els drets humans, la responsabilitat i la justícia per a tothom? Em trenca el cor recordar Occident aquests valors», va afegir. «És una veritable vergonya per al Newcastle i per al futbol anglès», va afirmar, demanant als seguidors del club que es «posicionin» al seu costat per «defensar els nostres valors i [demanar] justícia per a Khamal».

Abans que la compra es fes oficial, Amnistia Internacional havia demanat a la Premier League que endurís els criteris per poder adquirir un club de futbol a Anglaterra «en lloc de permetre que gent implicada en greus violacions dels drets humans entri en el futbol anglès simplement perquè té les butxaques plenes».