Premier League

Un fons d’inversió de l’Aràbia Saudita compra el Newcastle i el converteix en l’equip més ric del món

La fortuna dels nous amos està estimada en 320 mil milions d’euros, molt per sobre del City i el PSG

2
Es llegeix en minuts

El Newcastle ha tancat la seva venda al Public Investment Fund (PIF, per les seves sigles) després de més d’un any de negociacions. El consorci, que també inclou els fons d’inversió PCP Capital Partners i RB Sports & Media, ha comprat el club per 354 milions d’euros.

Malgrat que l’operació s’havia de produir l’abril de 2020, uns problemes de drets audiovisuals i de pirateria amb l’operador Bein Sports no van permetre efectuar la compra. D’aquesta manera, el ja examo del Newcastle, Mike Ashley, deixa de ser el màxim accionista del club després de diversos anys de crítiques constants de l’afició, que exigia la seva dimissió per la gestió que va dur a terme en el seu mandat.

Garanties necessàries

Malgrat que al principi l’operació va ser molt criticada ja que l’Aràbia Saudita havia sigut acusada de greus delictes contra els drets humans, la Premier League ha acabat acceptant-la. Ho ha fet després que el Fons d’Inversió Públic de l’Aràbia Saudita hagi sigut catalogat com una entitat independent de l’estat, confirmant que no espera cap relació amb els autors dels desagradables fets.

Abans de fer efectiva la compra, els nous amos han hagut de donar garanties a la Lliga anglesa que tant el seu president, el príncep Mohammad Bin Salman, com l’estat de l’Aràbia Saudita, no controlaran el club.

El club magpie ha fet oficial la venda del club per mitjà d’un comunicat a través del seu compte de Twitter. «Un grup d’inversió liderat pel Fons d’Inversió Pública que també inclou PCP Capital Partners i RB Sports & Media ha completat l’adquisició del 100% de Newcastle United».

«Els directors del Grup d’Inversió agraeixen a Mike Ashley el seu compromís amb el procés de venda. També ens agradaria agrair a la Premier League la seva contribució en el procés de regulació, que ha ajudat a completar aquest acord», ha apuntat el club en el mateix comunicat, donant les gràcies a totes les parts implicades en l’acord.

Celebracions als carrers

Un 93% dels aficionats del Newcastle es van posicionar a favor de la venda del club, ja que veien en l’operació la possibilitat de convertir-se en un seriós candidat a aspirar a títols importants, de la mateixa manera que el Manchester City quan va canviar d’amo.

Notícies relacionades

Tot just després que es fes oficial l’acord, els seguidors han sortit als carrers a celebrar la important injecció de capital que el fons invertirà en un moment tan complicat, vista la difícil situació econòmica en la qual es veia immers el club.

El Newcastle passa a convertir-se en el club amb més capital del món. Ara mateix el conjunt de Steve Bruce ocupa la penúltima posició de la Premier, amb només tres punts dels 21 possibles.