IGUAL QUE NEYMAR

Messi guanyarà 110 milions nets en tres anys al PSG

L’excapità del Barça en cobrarà 30 en la primera campanya, 40 en la segona i uns altres 40 en la tercera, que és opcional

MESSI MBAPPE

MESSI MBAPPE / KENZO TRIBOUILLARD (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Amb una fotografia de Lionel Messi lluint el 30 de la seva samarreta, més dos 40 amb el signe de la suma entre els tres números representa ‘L’Èquipe’ els 110 milions d’euros nets que cobrarà l’astre argentí al Paris Saint Germain. Una xifra semblant al que hauria cobrat al Barça, i que el club blaugrana no li podia pagar, guanyarà l’excapità. La novetat més gran del seu contracte amb el PSG és que un d’aquests milions serà pagat en criptomonedes.

Messi percebrà 30 milions nets aquesta temporada i 40 en la pròxima. L’augment de 10 milions correspon a la prima de fidelitat que té garantida i que, en certa manera, supleix la prima de fitxatge que el jugador no ha percebut malgrat que va poder fitxar pel PSG lliure, sense que es pagués cap traspàs al Barça.

Notícies relacionades

La tercera campanya és opcional i també està taxada en 40 milions, en els quals s’inclou el mateix percentatge de 10 milions. També hauria sigut opcional en el contracte que s’havia emparaulat amb el Barça, perquè Messi volia decidir el juny del 2023, després del Mundial de Qatar (es juga entre novembre i desembre del 2022), si continuava en actiu al màxim nivell, continuava en el futbol nord-americà jugant a l’Inter Miami o es retirava. L’última fórmula pactada al Camp Nou estipulava dos anys de contracte més uns altres tres vinculat al club d’alguna manera, per la qual cosa, a més, se li completava el salari que es reduïa el futbolista perquè el Barça pogués ajustar-se al límit salarial. Cosa que tampoc va passar i, per tant, Joan Laporta va haver de renunciar a renovar el millor jugador de la història del club.

El diari francès precisa, en la seva informació, que Messi cobrarà el mateix que Neymar, de manera que en l’equiparació de salaris el president i propietari Nasser Al-Khelaïfi intentava evitar cap conflicte o un greuge comparatiu. Els dos amics estaran per sobre, a nivell d’emoluments, de Kylian Mbappé, el tercer membre del trident. L’explicació rau en el fet que la jove estrella francesa ha rebutjat fins ara totes les propostes del PSG per ampliar el contracte.

Temes:

PSG Messi Barça