L’ESTRENA DE LA CHAMPIONS

Nagelsmann, l’entrenador del Bayern: «¡És clar que el Barcelona pot lluitar pel títol!»

L’entrenador alemany preveu un Barça «molt diferent» sense Messi i no s’atreveix a vaticinar si millor o pitjor

Nagelsmann, l’entrenador del Bayern: «¡És clar que el Barcelona pot lluitar pel títol!»

FcBayern

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Coman, Gnabry i Lewandowski estan a punt per al Barça-Bayern. Al campió alemany, pletòric, només li faltarà Tolisso. Al davant, el rival té baixes sensibles, algunes de definitives: Messi i Griezmann se n’han anat i Dembélé, Ansu Fati i Braithwaite estan lesionats, fet que obliga Koeman a utilitzar una davantera d’emergència. Julian Nagelsmann, el nou entrenador del Bayern, el tècnic més car de la història pels 25 milions que va pagar el club bavarès per ell aquest estiu, no es refia d’un Barça encara per descobrir.

«No sabem si serà un equip més fort o més feble sense Messi, ja ho veurem», es pregunta el mateix Nagelsmann, que només té dues certeses. Una, que el Barça serà diferent sense el seu capità, «que requeria molt la pilota», però que, per contra, era capaç de «decidir un partit ell tot sol». L’altra és que el considera un dels candidats a campió de la Champions. «¡És clar que el Barcelona pot lluitar pel títol!» L’exemple del Chelsea, que no figurava en els pronòstics és una de la premisses que sustenta la candidatura blaugrana.

Un Barça «molt diferent»

Però en el duel que estrena la Champions, aquest dimarts al Camp Nou, el Barça es dibuixa com un adversari menor en comparació amb el Bayern. Una situació gens determinant per a quan comenci a rodar la pilota. «Tot dependrà de l’estat de forma del dia, de la motivació dels jugadors... i nosaltres estarem molt motivats», assegura Nagelsmann, que amb només 34 anys ha arribat a una institució com el Bayern. Als 28 va escriure un rècord com el tècnic més jove a dirigir un partit de la Bundesliga.

No és estrany, per tant, que l’entrenador, en la seva primera visita el coliseu blaugrana i a Barcelona, prepari amb cura el duel davant un Barça canviant i imprevisible però que no el sorprendrà. «És un Barcelona molt diferent sense Messi, que juga molt diferent», insistia, abans de citar homes com Pedri i Frenkie de Jong com els futbolistes sobre els quals Koeman sostindrà una estructura d’equip, per força, diferent.

Una atmosfera que no serà «frenètica»

Notícies relacionades

El preu que va costar, la responsabilitat del seu càrrec i l’escenari col·loquen Nagelsmann sota del focus. Però no vol més pressió de la que ja té. «Cap dels dos equips guanyarà la Champions en el primer partit, ni la perdrà. Ni és una carrera de cent metres ni és una marató».

L’únic que lamenta l’entrenador és no poder viure l’atmosfera «frenètica» (el terme que va utilitzar el traductor) del Camp Nou ple d’espectadors, que va comparar amb els estadis del Borussia Dortmund i el Besiktas de Turquia. «Tots els jugadors, siguin Manuel [Neuer, el porter, 35 anys] o Jamal [Musiala, davanter], 18 anys), tenen ganes de jugar en un estadi com aquest».