RETROBAMENT EMOCIONANT

Cristiano Ronaldo vesteix de gala el ‘Teatre dels Somnis’

Cristiano Ronaldo vesteix de gala el ‘Teatre dels Somnis’

Martin Rickett / Dpa

3
Es llegeix en minuts

El cap de setmana a Anglaterra té un nom i és el de Cristiano Ronaldo. La Premier League espera encantada la tornada de l’astre portuguès, tot i que qui més es frega les mans és el Manchester United en general i la família Glazer en particular. A Old Trafford s’han esforçat molt per fer d’aquest dissabte un dels moments més transcendents del que queda de temporada.

 Després de l’anunci del fitxatge en les últimes hores de mercat, els diables vermells no han parat. Fa nou dies van començar amb l’anunci del dorsal: Cristiano seguirà sent ‘CR7’ gràcies a Edinson Cavani, que li ha cedit el número, o potser l’ha deixat, empès per les inevitables pressions del màrqueting. L’endemà, desenes de persones feien cua a la botiga del club.

«M’agradaria ser titular, pressionaré i donaré motius a Solskjaer per ser-ho»

Cristiano Ronaldo

Ronaldo va avançar la seva tornada de la selecció portuguesa per aterrar a Manchester divendres passat. Dimarts es va presentar a Carrington, ciutat esportiva del United, per saludar Ole Gunnar Solskjaer i participar en el seu primer entrenament. Dimecres va firmar el seu nou contracte. Dijous el van portar a Old Trafford, on li van fer una sessió de fotos i va dir les seves primeres paraules. Aquest divendres hi continuava havent cua als voltants d’Old Trafford abans de les 10 del matí, hora d’obertura de la botiga del club.

En resum: el fenomen Cristiano no ha cessat ni un dia i aquest dissabte arriba el plat fort. El portuguès va deixar clar que no vol mitges tintes: «M’agradaria ser titular, pressionaré i donar motius a Solskjaer per ser-ho». El tècnic noruec va respondre, però no va revelar el seu pla: «Serà sobre el camp en algun moment, això us ho puc assegurar».

 El seu redebut en la Premier serà la tornada més llarga de la història de la lliga. Ningú ha tornat a la competició 12 anys i 118 dies després del seu últim partit. Amb totes les llums que ha generat la tornada de Cristiano, Anglaterra no ha eludit la seva pitjor ombra. The Guardian, The Independent i The Athletic han sigut alguns dels mitjans que han recordat l’estat de les acusacions per violació sobre Ronaldo. Els fets, que van succeir el 2009 a Las Vegas, segueixen encara pendents d’una resolució final als tribunals.

Una història per als Glazer

La tornada de Cristiano, no obstant, és massa bonica per no ser explicada amb orgull des d’un club necessitat d’ídols. I sobretot també per als Glazer. La família propietària del Manchester United ha tingut en Cristiano Ronaldo l’única notícia positiva sota el seu regnat en l’últim lustre. Després de patir invasions de camp i protestes exigint el seu cap després del fiasco de la Superlliga europea, els americans han aconseguit generar una història al seu favor.

Notícies relacionades

Fonts del club anglès admeten que el United va abordar el fitxatge de Cristiano tan sols quan se’n va adonar que volia fitxar pel Manchester City. Ronaldo estava desesperat per unir-se al projecte de Guardiola i així ho va fer constar a l’entorn dels celestes. Mentre aquests demanaven temps per fer-li lloc, van aparèixer els Glazer amb una oferta en ferm, instantània i superior a la dels veïns. Després va arribar el protocol, la trucada de Sir Alex Ferguson al seu fillol i una bona solució per a tothom: Ronaldo sortia del seu infern a la Juventus, el United evitava que el seu últim heroi canviés de bàndol.

 La imatge de Cristiano Ronaldo presideix la façana principal del Teatre dels Somnis, imponent, evitant que algú es pregunti si CR7 era el futbolista que necessitava el United. Realment perquè actualment això és secundari: tenir l’opció d’un final feliç, de vegades, pot fer que tot valgui la pena.