Fase classificatòria del Mundial 2022

Espanya espera ampliar a Suècia el seu avantatge al capdavant del grup B

La selecció mai ha guanyat en el país nòrdic i una victòria segellaria pràcticament el primer lloc que classifica per a Qatar

Espanya espera ampliar a Suècia el seu avantatge al capdavant del grup B

Jonathan Nackstrand / Afp

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Espanya mai ha guanyat a Suècia en les seves cinc visites anteriors. Quatre empats i una derrota estableixen la inviolabilitat del país escandinau. El primer triomf enclouria un valor superior al purament estadístic: reforçaria el liderat de la selecció (ampliaria d’un a quatre punts l’avantatge sobre els suecs, el rival de més entitat del grup), l’únic lloc de classificació directa per al Mundial de Qatar.

Davant Suècia va obrir l’equip de Luis Enrique la Eurocopa a La Cartuja fa menys de tres mesos –el 14 de juny, amb un empat (0-0), per variar– i davant el mateix rival, però en territori aliè, reprèn la competició mundialista. Els dos equips repeteixen el duel amb propòsit d’esmena. 

Tenir més la pilota

«Hem d’acceptar que Espanya tindrà la pilota més que nosaltres, és la seva manera de jugar. És important que estiguem bé en defensa, però hem de tenir més la pilota que a Sevilla», va reconèixer Jan Andersson, el seleccionador. «A Sevilla vam estar molt enrere. I quan estàs tan lluny de la porteria, és difícil superar aquesta pressió», va assegurar el central Nilsson Lindelöf, que estrenarà la capitania. Igual que llavors, a l’equip li faltarà Zlatan Ibrahimovic, encara lesionat dels genolls, però ja en la recta final de la seva recuperació.

Luis Enrique no creu en un canvi substancial en el joc de Suècia. «El partit s’assemblarà als anteriors perquè les dues seleccions tenim un estil determinat», va explicar a Estocolm, abans d’aclarir que ell mai es va queixar de l’esperit defensiu del seu rival a l’Eurocopa.

Partit «vital»

Notícies relacionades

El tècnic va qualificar de «vital» el partit per evitar el risc d’una eliminatòria classificatòria si Espanya quedés en segona posició. «No és el partit més important de la meva carrera», va matisar. Però va voler implicar els seus futbolistes i imbuir-los de la transcendència del resultat, siguin titulars o suplents. En la seva línia de no donar pistes de l’alineació en una plantilla amb set novetats respecte a la de l’Europa, va afirmar que no li obsessiona aconseguir un onze fix i estable.

«Sembla que els titulars són els que guanyen, però qualsevol dels que no participen d’inici poden ser fonamentals. Plantilles i equips, no titulars o suplents, són els que guanyen partits, Eurocopes i Mundials», va al·legar Luis Enrique.