FUTBOL

Sergio García penja les botes del futbol professional

Exdavanter i capità de l’Espanyol durant anys, decideix posar fi a la seva carrera com a jugador als 38 anys

Sergio García penja les botes del futbol professional

EFE

2
Es llegeix en minuts

El davanter Sergio García, història de l’RCD Espanyol, ha anunciat aquest divendres que penja les botes a través d’una publicació en el seu compte oficial d’Instagram. Als seus 38 anys el davanter català ha decidit posar punt final a la seva llarga i exitosa trajectòria esportiva després del seu últim pas per la Muntanyenca, equip de Primera Catalana.

A la seva carta de comiat, Sergio ha volgut esmentar tots els companys, amics i familiars que l’han acompanyat durant el camí. També s’ha mostrat agraït als clubs als quals ha pertangut en la seva etapa com a futbolista: Damm, Barça, Reial Saragossa, Betis, Llevant, Espanyol, Al-Rayyan i Muntanyenca

Campió d’Europa amb Espanya

Nascut al barri del Bon Pastor, a Sant Andreu, va jugar 231 partits amb l’Espanyol, en els quals va anotar un total de 50 gols i 43 assistències. A més, Sergio va formar part de la selecció espanyola que es va consagrar com a campiona de l’Eurocopa el 2008, en aquella final davant Alemanya que va decidir Fernando Torres.

Jugadors com Xavi, Granero, Lucas Vázquez i molts altres que van coincidir amb ell, tant en la selecció com en el club periquito, no han tardat a traslladar mostres de carinyo al jugador.

Aquest ha sigut el comunicat de comiat de Sergio García:

«Hola família, el futbol m’ha acompanyat tota la vida. Des de ben petit, al barri, la pilota era la meva companya inesperada», començava la publicació. «¡Ara toca dir fins aquí!.

Em retiro com a futbolista després de tota una vida enamorat d’aquest beneït esport. I clar, no puc deixar-lo sense abans agrair públicament el recolzament de la meva família, la meva dona, els meus nens i els meus pares. Heu sigut el meu principal motor per continuar lluitant dia a dia».

«El futbol m’ha donat molt durant aquests anys. De cada club m’emporto una cosa especial, perquè sense ells, res d’això hauria sigut possible». «Gràcies a tots per haver-me deixat ser partícip de la vostra història i gràcies a les vostres aficions que em van mostrar sempre el seu carinyo més sincer».

Notícies relacionades

«També vull agrair el recolzament de tots els companys amb qui he compartit vestidor, en especial a aquells que van acabar convertint-se en amics i que mai em van fallar quan els vaig necessitar. Aquí també incloc el meu representant que va estar sempre allà i em va guiar amb lleialtat».

Sergio conclou la carta de comiat dient «Aquest és només el final d’una part de la meva història d’amor amb aquest esport, la de futbolista. Tot i que de ben segur que la pilota seguirà rodant a prop meu».

Temes:

Espanyol