A Belfast (21.00 h)

El ‘Submarí’ s’enfronta al Chelsea per donar la primera Supercopa a Emery

El Vila-real vol continuar somiant amb Europa davant l’equip de Tuchel, campió de la Champions

El ‘Submarí’ s’enfronta al Chelsea per donar la primera Supercopa a Emery

Goal.com

3
Es llegeix en minuts

La temporada 2021-22 a Europa començarà oficialment aquest dimecres (21 hores) amb la disputa de la Supercopa UEFA, que enfronta Chelsea i Vila-real, els vigents campions de les dues màximes competicions del continent. El ‘Submarí’ groc debutarà en aquest trofeu després de conquerir, a finals de maig, l’Europa League davant el Manchester United en els penals (1-1), també per primera vegada en la seva història.

Unai Emery, ‘talismà’ de l’Europa League amb 4 de 5 títols, és conscient de la importància que té aquest partit per al seu palmarès: «Per a mi suposa el fet que no n’he guanyat cap i sentir que començarem la temporada sent una altra vegada l’epicentre del futbol és important». El basc ha participat en tres ocasions de la Supercopa amb el Sevilla, amb tres derrotes consecutives el 2014, 2015 i 2016. Aquesta vegada la disputarà de groc, després que la fallada en la tanda de David De Gea els donés el títol i la classificació per a aquesta edició.

El Vila-real haurà d’afrontar la final amb les estadístiques en contra. Des de l’any 2000, quan es va implantar el format actual de la Supercopa, els guanyadors de la Champions s’han imposat en vuit de les 20 edicions del torneig. Això sí, amb un gran protagonisme espanyol, doncs l’Atlètic va aconseguir fer-se amb el títol en tres ocasions (2010, 2012 i 2018) i el València (2004) i el Sevilla (2006), una cada un.

El Chelsea espera Lukaku

No ho tindran gens fàcil els ‘groguets’. El Chelsea es presentarà a Belfast amb la plantilla al complet, després de recuperar els últims internacionals de les seves cites estiuenques. Però Thomas Tuchel va avisar de la perillositat del rival: «Amb els equips espanyols cal anar molt amb compte. A ells els encanta aquest joc, i el juguen per la possessió de la pilota, i el juguen amb molt i genuí coratge. Així que crec que afrontaran aquest partit sentint que no tenen res a perdre». La pressió llavors caurà sobre el Chelsea, que ha perdut en les últimes tres ocasions que ha disputat la Supercopa.

Els londinencs van derrotar (0-1) el Manchester City en la passada final de la Champions, en una segona part de la temporada excepcional, coincidint amb l’arribada del tècnic alemany, que va ajudar l’equip a confirmar-se com una de les sensacions de l’any. Des d’Anglaterra esperen el fitxatge de Lukaku, que no arribarà a temps però ja ha passat revisió mèdica amb els ‘blues’.

Gerard i Pau, disponibles

Gerard Moreno i Pau Torres, flamant golejador i capità de l’equip groc, estaran finalment disponibles per a Emery a l’onze inicial. El davanter va acordar recentment la seva renovació fins al 2027, després d’incorporar-se a la gira de pretemporada, i vol seguir amb la ratxa golejadora d’aquests anys a La Ceràmica.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el central de Vila-real ja s’ha posat a les ordres del tècnic per disputar una altra final després d’arribar directament des de la concentració espanyola en els Jocs de Tòquio. «Estic amb moltes ganes de jugar aquesta final, des del moment que van sortir les dates ja sabíem que es podia donar. Aquest era l’objectiu, el de poder ser a la Supercopa, i al final ha pogut ser», va apuntar Pau. No hi seran, en canvi, Parejo i Samu Chukweze, tots dos lesionats, i Rulli i Coquelin, aïllats per precaució.

L’estadi de Windsor Park, seu d’aquesta edició, acollirà un aforament màxim de 13.000 espectadors, a qui se’ls demanarà que mostrin una prova negativa de PCR o d’antígens a l’entrada. El col·legiat rus Sergey Karasev serà l’encarregat d’arbitrar el partit.