CONFLICTES TRIBUTARIS

Ancelotti i el Reial Madrid van pactar un acomiadament improcedent el 2015

Segons InfoLibre, l’entrenador i el club blanc van acordar una conciliació per estalviar-se tributar 180.000 euros a Hisenda

Ancelotti i el Reial Madrid van pactar un acomiadament improcedent el 2015

EFE

2
Es llegeix en minuts

La tornada deCarlo Ancelotti alReal Madrid no ha passat desapercebuda per a Hisenda. Fa una setmana, l’Agència Tributària va reclamar al club blanc que embargués el sou al seu nou entrenador per regularitzar el seu deute d’1,46 milions d’euros amb el fisc. L’italià era a la llista dels grans morosos, on apareixen tots els contribuents, tant persones físiques com empreses, que a finals del 2020 tenien pendents deutes i sancions amb el fisc per un import superior al milió d’euros.

Ara, les últimes informacions a què ha tingut accés el portal d’investigació InfoLibre, indiquen que Hisenda podria reclamar alguna cosa més al tècnic del Reial Madrid. Els documents de Football Leaks demostren que Ancelotti i Florentino van pactar un acomiadament improcedent l’any 2015, que li va suposar a l’entrenador no tributar 180.000 euros de la seva abundant indemnització i al Reial Madrid no fer la retenció a què està obligat per aquesta mateixa quantitat. Si es demostra aquest pacte entre les dues parts, l’Agència Tributària pot reclamar l’exempció practicada a l’IRPF.

Segons el mitjà citat, Carletto va firmar un document privat on el Reial Madrid reconeix que l’acomiadament és improcedent i tant el club com l’entrenador s’obliguen a acudir al servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació (SMAC), on el primer accedirà a pagar la indemnització al segon, i aquest l’acceptarà i es declararà «plenament indemnitzat, liquidat, saldat i liquidat», de manera que renunciarà a interposar accions legals contra el club madridista, que era la intenció inicial de l’italià.

Igual amb els ajudants

Notícies relacionades

Els set membres de l’equip tècnic d’Ancelotti que van ser acomiadats el mateix dia: Paul Clement, William Vecchi, Jack William Wyler, Giovanni Mauri, Francesco Mauri i Davide Ancelotti van seguir la mateixa operació que l’entrenador blanc. Van iniciar una demanda contra el club i posteriorment, una conciliació en el SMAC per regularitzar els assumptes.

Les indemnitzacions netes d’Ancelotti i els seus sis ajudants estrangers a l’equip tècnic van sumar 6,1 milions d’euros. Els advocats laboralistes indiquen que aquesta pràctica d’acudir a l’òrgan conciliador és habitual, especialment en contractes amb compensacions elevades. InfoLibre va traslladar una sèrie de preguntes al club blanc i al mateix Ancelotti sobre el seu acomiadament el 2015 però ni el Reial Madrid ni l’entrenador van respondre.